Santana

Carlos Santana, celým jménem Carlos Augusto Alves Santana, známý však jednoduše i jako Santana (* 20. července 1947 v Autlanu, Mexiko), je americkým hudebníkem, kytaristou a zpěvákem, který rozhodujícím způsobem ovlivnil rockovou hudbu svým svérázným stylem. Je pokládán za jednoho z nejlepších kytaristů světa.

Význam

Santana se proslavil koncem 60. let 20. století spolu se svou skupinou Santana Blues Band (též často zkráceně jen Santana), kdy prorazili novým stylem, skládajícím se z prvků salsy, rocku, blues a jazzu. Nápadné byly jeho čisté kytarové kompozice, kontrastující s doprovodem latinskoamerických instrumentů jako timbales a congas. Santana u své fúze rocku s latinskoamerickou (a částečně africkou)... (celý článek)

 

Audio ukázky

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Santana 1969 Santana - Santana
hodnocení/rating Santana - Santana
4/7
recenze/hodnocení
Santana 1970 Santana - Abraxas
hodnocení/rating Santana - Abraxas
9/15
recenze/hodnocení
Santana 1971 Santana - III
hodnocení/rating Santana - III
5/10
recenze/hodnocení
Santana 1972 Santana - Caravanserai
hodnocení/rating Santana - Caravanserai
3/7
recenze/hodnocení
Santana 1972 Santana - Carlos Santana & Buddy Miles! - Live!
hodnocení/rating Santana - Carlos Santana & Buddy Miles! - Live!
1/4
recenze/hodnocení
Santana 1973 Santana - Welcome
hodnocení/rating Santana - Welcome
2/2
recenze/hodnocení
Santana 1973 Santana - Carlos Santana - Mahavishnu John McLaughlin: Love Devotion Surrender
hodnocení/rating Santana - Carlos Santana - Mahavishnu John McLaughlin: Love Devotion Surrender
1/2
recenze/hodnocení
Santana 1974 Santana - Borboletta
hodnocení/rating Santana - Borboletta
3/6
recenze/hodnocení
Santana 1974 Santana - [Turiya Alice Coltrane & Devadip Carlos Santana] Illuminations
hodnocení/rating Santana - [Turiya Alice Coltrane & Devadip Carlos Santana] Illuminations
0/2
recenze/hodnocení
Santana 1975 Santana - Lotus
hodnocení/rating Santana - Lotus
0/0
recenze/hodnocení
Santana 1976 Santana - Amigos
hodnocení/rating Santana - Amigos
1/1
recenze/hodnocení
Santana 1977 Santana - Festival
hodnocení/rating Santana - Festival
0/0
recenze/hodnocení
Santana 1977 Santana - Moonflower
hodnocení/rating Santana - Moonflower
0/0
recenze/hodnocení
Santana 1978 Santana - Inner Secrets
hodnocení/rating Santana - Inner Secrets
0/0
recenze/hodnocení
Santana 1978 Santana - SANTANA 25 Hits
hodnocení/rating Santana - SANTANA  25 Hits
1/1
recenze/hodnocení
Santana 1979 Santana - Marathon
hodnocení/rating Santana - Marathon
0/0
recenze/hodnocení
Santana 1979 Santana - Devadip Carlos Santana ‎– Oneness: Silver Dreams Golden Reality
hodnocení/rating Santana - Devadip Carlos Santana ‎– Oneness: Silver Dreams Golden Reality
0/1
recenze/hodnocení
Santana 1980 Santana - Devadip Carlos Santana ‎– The Swing Of Delight
hodnocení/rating Santana - Devadip Carlos Santana ‎– The Swing Of Delight
0/1
recenze/hodnocení
Santana 1981 Santana - Zebop
hodnocení/rating Santana - Zebop
0/0
recenze/hodnocení
Santana 1982 Santana - Shango
hodnocení/rating Santana - Shango
0/0
recenze/hodnocení
Santana 1983 Santana - Havana Moon
hodnocení/rating Santana - Havana Moon
0/1
recenze/hodnocení
Santana 1985 Santana - Beyond Appearances
hodnocení/rating Santana - Beyond Appearances
0/0
recenze/hodnocení
Santana 1987 Santana - Freedom
hodnocení/rating Santana - Freedom
0/0
recenze/hodnocení
Santana 1987 Santana - Blues For Salvador
hodnocení/rating Santana - Blues For Salvador
1/2
recenze/hodnocení
Santana 1990 Santana - Spirits Dancing In The Flesh
hodnocení/rating Santana - Spirits Dancing In The Flesh
0/0
recenze/hodnocení
Santana 1992 Santana - Milagro
hodnocení/rating Santana - Milagro
0/0
recenze/hodnocení
Santana 1997 Santana - Live At The Fillmore, 1968
hodnocení/rating Santana - Live At The Fillmore, 1968
1/1
recenze/hodnocení
Santana 1999 Santana - Supernatural
hodnocení/rating Santana - Supernatural
1/1
recenze/hodnocení
Santana 2000 Santana - The ultimate collection
hodnocení/rating Santana - The ultimate collection
0/0
recenze/hodnocení
Santana 2002 Santana - Shaman
hodnocení/rating Santana - Shaman
0/1
recenze/hodnocení
Santana 2002 Santana - The Essential Santana
hodnocení/rating Santana - The Essential Santana
0/0
recenze/hodnocení
Santana 2005 Santana - All that I am
hodnocení/rating Santana - All that I am
0/0
recenze/hodnocení
Santana 2007 Santana - Ultimate Santana
hodnocení/rating Santana - Ultimate Santana
0/0
recenze/hodnocení
Santana 2010 Santana - Guitar Heaven - The Greatest Guitar Classics of All Time
hodnocení/rating Santana - Guitar Heaven - The Greatest Guitar Classics of All Time
1/2
recenze/hodnocení
Santana 2012 Santana - Shape Shifter
hodnocení/rating Santana - Shape Shifter
2/3
recenze/hodnocení
Santana 2016 Santana - IV
hodnocení/rating Santana - IV
2/5
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000