Saga

Kanadská pětice Saga se dala dohromady v roce 1977 v Torontu. Původně se kapela nazývala Pockets, ale když v roce 1977 její členové zjistili existenci stejnojmenné skupiny ve Spojených státech, přejmenovali se podle severské mytologie na Saga. Stabilní sestavu od počátku tvoří kytarista Ian Crichton, jeho starší bratr, baskytarista Jim Crichton, zpěvák a hráč na klávesové nástroje Michael Sadler, doprovodný vokalista a klávesák Jim Gilmour (nahradil předešlého Grega Chadda) a bubeník Steve Negus. V roce 1978 kvintet debutoval se svým eponymním albem. Již v raném stádiu skupina nalezla svůj vlastní experimentální, na klávesách a kytarách postavený zvuk, jež později systematicky zdokonalovala. Některé písně byly poskládány z úplných... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Saga 1978 Saga - Saga
hodnocení/rating Saga - Saga
2/4
recenze/hodnocení
Saga 1979 Saga - Images at Twilight
hodnocení/rating Saga - Images at Twilight
3/5
recenze/hodnocení
Saga 1980 Saga - Silent Knight
hodnocení/rating Saga - Silent Knight
2/4
recenze/hodnocení
Saga 1981 Saga - Worlds Apart
hodnocení/rating Saga - Worlds Apart
3/7
recenze/hodnocení
Saga 1981 Saga - In Transit
hodnocení/rating Saga - In Transit
1/2
recenze/hodnocení
Saga 1983 Saga - Heads Or Tales
hodnocení/rating Saga - Heads Or Tales
1/3
recenze/hodnocení
Saga 1985 Saga - Behaviour
hodnocení/rating Saga - Behaviour
3/4
recenze/hodnocení
Saga 1987 Saga - Wildest Dreams
hodnocení/rating Saga - Wildest Dreams
1/1
recenze/hodnocení
Saga 1989 Saga - The Beginners Guide To Throwing Shapes
hodnocení/rating Saga - The Beginners Guide To Throwing Shapes
2/3
recenze/hodnocení
Saga 1991 Saga - The Works
hodnocení/rating Saga - The Works
0/0
recenze/hodnocení
Saga 1993 Saga - The Security of Illusion
hodnocení/rating Saga - The Security of Illusion
3/3
recenze/hodnocení
Saga 1994 Saga - Steel Umbrellas
hodnocení/rating Saga - Steel Umbrellas
2/2
recenze/hodnocení
Saga 1995 Saga - Generation 13
hodnocení/rating Saga - Generation 13
4/5
recenze/hodnocení
Saga 1995 Saga - Saga Softworks
hodnocení/rating Saga - Saga Softworks
0/0
recenze/hodnocení
Saga 1997 Saga - The Pleasure & The Pain
hodnocení/rating Saga - The Pleasure & The Pain
1/2
recenze/hodnocení
Saga 1997 Saga - Phase One
hodnocení/rating Saga - Phase One
1/1
recenze/hodnocení
Saga 1998 Saga - How Do I Look
hodnocení/rating Saga - How Do I Look
0/0
recenze/hodnocení
Saga 1999 Saga - Detours
hodnocení/rating Saga - Detours
2/2
recenze/hodnocení
Saga 1999 Saga - Full Circle
hodnocení/rating Saga - Full Circle
2/3
recenze/hodnocení
Saga 2001 Saga - House Of Cards
hodnocení/rating Saga - House Of Cards
6/6
recenze/hodnocení
Saga 2003 Saga - Marathon
hodnocení/rating Saga - Marathon
3/5
recenze/hodnocení
Saga 2004 Saga - Network
hodnocení/rating Saga - Network
4/5
recenze/hodnocení
Saga 2005 Saga - The Chapters Live
hodnocení/rating Saga - The Chapters Live
0/0
recenze/hodnocení
Saga 2006 Saga - Trust
hodnocení/rating Saga - Trust
2/2
recenze/hodnocení
Saga 2006 Saga - Worlds Apart Revisited
hodnocení/rating Saga - Worlds Apart Revisited
1/1
recenze/hodnocení
Saga 2007 Saga - 10,000 Days
hodnocení/rating Saga - 10,000 Days
6/6
recenze/hodnocení
Saga 2009 Saga - The Human Condition
hodnocení/rating Saga - The Human Condition
2/2
recenze/hodnocení
Saga 2012 Saga - 20/20
hodnocení/rating Saga - 20/20
2/5
recenze/hodnocení
Saga 2014 Saga - Sagacity
hodnocení/rating Saga - Sagacity
3/4
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000