Rush

Asi nejslavnější kanadskou rockovou skupinu zakládají v roce 1968 kytarista Alex Lifeson (vl. jménem Aleksandar Živojinović), zpěvák a baskytarista Geddy Lee (vl. jménem Gary Lee Weinrib) a bubeník John Rutsey. Trojice zpočátku vystupuje převážně na torontské klubové scéně, jejím hudebním vzorem je v té době především britský Cream. První singl vydává Rush v roce 1973, první eponymní album pak přichází na hudební trh o rok později. V té době už místo bubeníka zaujímá Neil Peart.

Rush jeho příchodem získává nejen skvělého bubeníka, ale rovněž talentovaného textaře, silně ovlivněného četbou vědecké fantastiky. V rychlém sledu natáčí kapela alba, která se brzy stávají klasickými. V roce 1975 vychází... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Rush 1974 Rush - Rush
hodnocení/rating Rush - Rush
7/10
recenze/hodnocení
Rush 1975 Rush - Fly by Night
hodnocení/rating Rush - Fly by Night
4/8
recenze/hodnocení
Rush 1975 Rush - Caress of Steel
hodnocení/rating Rush - Caress of Steel
7/9
recenze/hodnocení
Rush 1976 Rush - 2112
hodnocení/rating Rush - 2112
20/23
recenze/hodnocení
Rush 1976 Rush - All the Worlds a Stage (Live)
hodnocení/rating Rush - All the Worlds a Stage (Live)
3/4
recenze/hodnocení
Rush 1977 Rush - A Farewell to Kings
hodnocení/rating Rush - A Farewell to Kings
13/14
recenze/hodnocení
Rush 1977 Rush - Everything Your Listeners...
hodnocení/rating Rush - Everything Your Listeners...
1/1
recenze/hodnocení
Rush 1978 Rush - Hemispheres
hodnocení/rating Rush - Hemispheres
12/13
recenze/hodnocení
Rush 1978 Rush - Rush - Archives
hodnocení/rating Rush - Rush - Archives
1/1
recenze/hodnocení
Rush 1978 Rush - Through Time
hodnocení/rating Rush - Through Time
0/0
recenze/hodnocení
Rush 1980 Rush - Permanent Waves
hodnocení/rating Rush - Permanent Waves
11/11
recenze/hodnocení
Rush 1981 Rush - Moving Pictures
hodnocení/rating Rush - Moving Pictures
14/17
recenze/hodnocení
Rush 1981 Rush - Exit.....Stage Left (Live)
hodnocení/rating Rush - Exit.....Stage Left (Live)
1/2
recenze/hodnocení
Rush 1982 Rush - Signals
hodnocení/rating Rush - Signals
9/10
recenze/hodnocení
Rush 1984 Rush - Grace Under Pressure
hodnocení/rating Rush - Grace Under Pressure
6/8
recenze/hodnocení
Rush 1985 Rush - Power Windows
hodnocení/rating Rush - Power Windows
8/7
recenze/hodnocení
Rush 1987 Rush - Hold Your Fire
hodnocení/rating Rush - Hold Your Fire
6/9
recenze/hodnocení
Rush 1989 Rush - A Show of Hands (Live)
hodnocení/rating Rush - A Show of Hands (Live)
0/1
recenze/hodnocení
Rush 1989 Rush - Presto
hodnocení/rating Rush - Presto
6/9
recenze/hodnocení
Rush 1991 Rush - Chronicles
hodnocení/rating Rush - Chronicles
1/1
recenze/hodnocení
Rush 1991 Rush - Roll the Bones
hodnocení/rating Rush - Roll the Bones
6/8
recenze/hodnocení
Rush 1992 Rush - The Story Of Kings
hodnocení/rating Rush - The Story Of Kings
1/1
recenze/hodnocení
Rush 1993 Rush - Counterparts
hodnocení/rating Rush - Counterparts
5/8
recenze/hodnocení
Rush 1996 Rush - Test for Echo
hodnocení/rating Rush - Test for Echo
6/9
recenze/hodnocení
Rush 1998 Rush - Different Stages - Live
hodnocení/rating Rush - Different Stages - Live
1/1
recenze/hodnocení
Rush 2002 Rush - Vapor Trails
hodnocení/rating Rush - Vapor Trails
8/11
recenze/hodnocení
Rush 2002 Rush - The Spirit Of Radio (Greatest Hits 1974-1987)
hodnocení/rating Rush - The Spirit Of Radio (Greatest Hits 1974-1987)
0/0
recenze/hodnocení
Rush 2003 Rush - Rush In Rio
hodnocení/rating Rush - Rush In Rio
1/2
recenze/hodnocení
Rush 2003 Rush - Rush In Rio (DVD)
hodnocení/rating Rush - Rush In Rio  (DVD)
0/0
recenze/hodnocení
Rush 2004 Rush - Feedback
hodnocení/rating Rush - Feedback
4/6
recenze/hodnocení
Rush 2005 Rush - R30 - 30th Anniversary World Tour
hodnocení/rating Rush - R30 - 30th Anniversary World Tour
0/1
recenze/hodnocení
Rush 2006 Rush - Replay x 3
hodnocení/rating Rush - Replay x 3
0/1
recenze/hodnocení
Rush 2007 Rush - Snakes And Arrows
hodnocení/rating Rush - Snakes And Arrows
11/9
recenze/hodnocení
Rush 2008 Rush - Snakes & Arrows Live
hodnocení/rating Rush - Snakes & Arrows Live
0/0
recenze/hodnocení
Rush 2009 Rush - Grace Under Pressure 1984 Tour
hodnocení/rating Rush - Grace Under Pressure 1984 Tour
0/0
recenze/hodnocení
Rush 2011 Rush - ABC 1974 (live)
hodnocení/rating Rush - ABC 1974 (live)
0/0
recenze/hodnocení
Rush 2011 Rush - Time Machine 2011: Live in Cleveland
hodnocení/rating Rush - Time Machine 2011: Live in Cleveland
0/0
recenze/hodnocení
Rush 2011 Rush - Moving Pictures: Live 2011
hodnocení/rating Rush - Moving Pictures: Live 2011
0/0
recenze/hodnocení
Rush 2012 Rush - Clockworks Angels
hodnocení/rating Rush - Clockworks Angels
4/12
recenze/hodnocení
Rush 2013 Rush - Vapor Trails Remixed
hodnocení/rating Rush - Vapor Trails Remixed
1/3
recenze/hodnocení
Rush 2013 Rush - Clockwork Angels Tour (DVD)
hodnocení/rating Rush - Clockwork Angels Tour (DVD)
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000