Ruphus

Jedna z nejvýznamnějších norských rockových skupin sedmdesátých let, společně s Titanicem a Aunt Mary. Její debutové elpíčko A New Born Day patří mezi nejlepší norská rocková alba všech dob.

Mezi roky 1973 až 1979 vydal Ruphus celkem sedm alb, více či méně koketujících jak s progresivním rockem, tak s jazz rockem. Kariéra kapely byla bohužel poznamenána častými změnami sestavy; například na místě zpěvačky se poměrně pravidelně střídaly Gudny Aspaasová a Sylvi Lillegårdová.

A teď už něco k jednotlivým deskám. O debutu už jsem se zmínil, je na něm zajímavé i to, že se u mikrofonu střídají výše uvedená Gudny Aspaasová a zpěvák Rune Sundby. Vrcholem alba je nádherná balada Trapped in A... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Ruphus 1973 Ruphus - New Born Day
hodnocení/rating Ruphus - New Born Day
0/2
recenze/hodnocení
Ruphus 1974 Ruphus - Ranshart
hodnocení/rating Ruphus - Ranshart
0/0
recenze/hodnocení
Ruphus 1976 Ruphus - Let Your Light Shine
hodnocení/rating Ruphus - Let Your Light Shine
0/0
recenze/hodnocení
Ruphus 1977 Ruphus - Inner Voice
hodnocení/rating Ruphus - Inner Voice
0/0
recenze/hodnocení
Ruphus 1978 Ruphus - Flying Colours
hodnocení/rating Ruphus - Flying Colours
0/0
recenze/hodnocení
Ruphus 1978 Ruphus - Hot Rhythms, High Notes
hodnocení/rating Ruphus - Hot Rhythms, High Notes
0/0
recenze/hodnocení
Ruphus 1979 Ruphus - Man Made
hodnocení/rating Ruphus - Man Made
0/0
recenze/hodnocení
Ruphus 1996 Ruphus - Coloured Dreams
hodnocení/rating Ruphus - Coloured Dreams
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000