Roxy Music

Inšpirovaní art-rockovou scénou konca 60.rokov, fascinovaní módou, pôvabom, filmom, pop artom a avantgardou sa už od začiatku separovali od ostatných žánrových ´súputnikov´. Odetí do bizarných, no štýlových kostýmov, produkovali experimentálne variácie na vlastné poňate art-rocku, v ktorom sa kĺbili vplyvy avatgardného rocku s uhladenými popovými melódiami. Krátko po svojom vzniku, začiatkom 70.rokov však čelili zaťažkávajúcej skúške v podbe kreatívneho napätia medzi dvoma ústrednými osobnosťami kapely - spevákom a klávesákom Bryanom Ferrym a klávesákom Brianom Enom, ktorých hudobné cítenie sa uberalo absolútne odlišným smerom. Zatiaľ čo Ferryho to tiahlo smerom k americkému soulu a ´bítlsovskému´ art-popu, Enova... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Roxy 1972 Roxy Music - Roxy Music
hodnocení/rating Roxy Music - Roxy Music
2/4
recenze/hodnocení
Roxy 1973 Roxy Music - For Your Pleasure
hodnocení/rating Roxy Music - For Your Pleasure
2/5
recenze/hodnocení
Roxy 1973 Roxy Music - Stranded
hodnocení/rating Roxy Music - Stranded
0/2
recenze/hodnocení
Roxy 1974 Roxy Music - Country Life
hodnocení/rating Roxy Music - Country Life
1/3
recenze/hodnocení
Roxy 1975 Roxy Music - Siren
hodnocení/rating Roxy Music - Siren
1/4
recenze/hodnocení
Roxy 1976 Roxy Music - Viva! Roxy Music
hodnocení/rating Roxy Music - Viva! Roxy Music
0/0
recenze/hodnocení
Roxy 1979 Roxy Music - Manifesto
hodnocení/rating Roxy Music - Manifesto
0/0
recenze/hodnocení
Roxy 1980 Roxy Music - Flesh & Blood
hodnocení/rating Roxy Music - Flesh & Blood
1/2
recenze/hodnocení
Roxy 1982 Roxy Music - Avalon
hodnocení/rating Roxy Music - Avalon
1/4
recenze/hodnocení
Roxy 1990 Roxy Music - Heart Still Beating
hodnocení/rating Roxy Music - Heart Still Beating
0/0
recenze/hodnocení
Roxy 2003 Roxy Music - Live
hodnocení/rating Roxy Music - Live
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000