Riot

Riot.
Heavy metalovú skupinu založil v roku 1975 v New Yorku skladateľ, gitarista a spevák Mark Reale. Po počiatočných personálnych rošádach sa zostava stabilizovala pod Markovým vedením v tomto zložení: basa – Jimmi Iommi, bicie - Peter Bitelli, gitara – L.A. Kouvaris a spev Guy Speranza. V tomto zložení nahrala v roku 1977úspešný debutový album Rock City. Následne pribrali druhého gitaristu Ricka Ventura, ktorý sa podieľal na albume Narita/1979/. Prvé, najvýznamnejšie a najúspešnejšie obdobie skupiny trvá do roku 1984. Počas tohto obdobia natočili albumy Live/1980/, Fire Down Under/1981/, Restless Bread/1982/ a Born In America/1984/. Z personálnych zmien bola najvýraznejšia výmena speváka, od albumu Restless Bread spieva R. Forrester.... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Riot 1977 Riot - Rock City
hodnocení/rating Riot - Rock City
0/0
recenze/hodnocení
Riot 1979 Riot - Narita
hodnocení/rating Riot - Narita
0/0
recenze/hodnocení
Riot 1980 Riot - Live
hodnocení/rating Riot - Live
0/0
recenze/hodnocení
Riot 1981 Riot - Fire Down Under
hodnocení/rating Riot - Fire Down Under
0/0
recenze/hodnocení
Riot 1982 Riot - Restless Breed
hodnocení/rating Riot - Restless Breed
0/0
recenze/hodnocení
Riot 1984 Riot - Born in America
hodnocení/rating Riot - Born in America
0/0
recenze/hodnocení
Riot 1988 Riot - Thundersteel
hodnocení/rating Riot - Thundersteel
1/2
recenze/hodnocení
Riot 1990 Riot - The Privilege of Power
hodnocení/rating Riot - The Privilege of Power
1/2
recenze/hodnocení
Riot 1993 Riot - Nightbreaker
hodnocení/rating Riot - Nightbreaker
0/0
recenze/hodnocení
Riot 1995 Riot - The Brethren of the Long House
hodnocení/rating Riot - The Brethren of the Long House
0/0
recenze/hodnocení
Riot 1998 Riot - Inishmore
hodnocení/rating Riot - Inishmore
0/0
recenze/hodnocení
Riot 1999 Riot - Sons of Society
hodnocení/rating Riot - Sons of Society
0/0
recenze/hodnocení
Riot 2002 Riot - Through the Storm
hodnocení/rating Riot - Through the Storm
0/0
recenze/hodnocení
Riot 2006 Riot - Army of One
hodnocení/rating Riot - Army of One
0/0
recenze/hodnocení
Riot 2011 Riot - Immortal Soul
hodnocení/rating Riot - Immortal Soul
0/1
recenze/hodnocení
Riot 2014 Riot - Unleash The Fire
hodnocení/rating Riot - Unleash The Fire
1/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000