Renaissance

Keď sa v roku 1968 z Yardbirds oddelili McCarty a Keith Relf, kto mohol tušiť, že na obzore je skupina, s ktorou títo dvaja menovaní nebudú mať nič spoločné. Po krátkom flirte s pomenovaním Together (vyšiel im jeden singel) sa nakoniec zrodila skupina Renaissance. Za klávesy usadol John Hawken a basgitaru si opásal Louis Cennamo. Spev zabezpečila Relfova sestra Jane. V roku 1969 vychádza debutový eponymný album, ktorý je zmesou vážnej (či klasickej) a rockovej hudby doplnený o dávku dobovej psychedélie. Skupina však mala problémy s vydavateľskou činnosťou, druhý album Illusion (1971) vyšiel iba v Nemecku, zostavy sa prudko menili a nakoniec z pôvodnej Renaissance nezostal nik...

A zazvonil zvonec a rozprávka vstúpila do ďalšieho dielu,... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Renaissance 1969 Renaissance - Renaissance
hodnocení/rating Renaissance - Renaissance
4/8
recenze/hodnocení
Renaissance 1971 Renaissance - Illusion
hodnocení/rating Renaissance - Illusion
1/1
recenze/hodnocení
Renaissance 1972 Renaissance - Prologue
hodnocení/rating Renaissance - Prologue
1/2
recenze/hodnocení
Renaissance 1973 Renaissance - Ashes Are Burning
hodnocení/rating Renaissance - Ashes Are Burning
1/2
recenze/hodnocení
Renaissance 1974 Renaissance - Turn Of The Cards
hodnocení/rating Renaissance - Turn Of The Cards
2/6
recenze/hodnocení
Renaissance 1975 Renaissance - Scheherazade And Other Stories
hodnocení/rating Renaissance - Scheherazade And Other Stories
3/5
recenze/hodnocení
Renaissance 1976 Renaissance - Live At Carnegie Hall
hodnocení/rating Renaissance - Live At Carnegie Hall
1/1
recenze/hodnocení
Renaissance 1977 Renaissance - Novella
hodnocení/rating Renaissance - Novella
0/1
recenze/hodnocení
Renaissance 1978 Renaissance - A Song For All Reasons
hodnocení/rating Renaissance - A Song For All Reasons
0/2
recenze/hodnocení
Renaissance 1979 Renaissance - Azure d’Or
hodnocení/rating Renaissance - Azure d’Or
0/0
recenze/hodnocení
Renaissance 1981 Renaissance - Camera Camera
hodnocení/rating Renaissance - Camera Camera
0/0
recenze/hodnocení
Renaissance 1983 Renaissance - Time-Line
hodnocení/rating Renaissance - Time-Line
0/0
recenze/hodnocení
Renaissance 1995 Renaissance - The Other Woman
hodnocení/rating Renaissance - The Other Woman
0/0
recenze/hodnocení
Renaissance 1995 Renaissance - Da Capo (The Complete Anthology 1969 - 1982)
hodnocení/rating Renaissance - Da Capo   (The Complete Anthology 1969 - 1982)
1/1
recenze/hodnocení
Renaissance 1997 Renaissance - Ocean Gypsy
hodnocení/rating Renaissance - Ocean Gypsy
0/0
recenze/hodnocení
Renaissance 1997 Renaissance - Songs From Renaissance Days
hodnocení/rating Renaissance - Songs From Renaissance Days
0/0
recenze/hodnocení
Renaissance 2000 Renaissance - Tuscany
hodnocení/rating Renaissance - Tuscany
0/1
recenze/hodnocení
Renaissance 2013 Renaissance - Grandine Il Vento
hodnocení/rating Renaissance - Grandine Il Vento
0/0
recenze/hodnocení
Renaissance 2014 Renaissance - Symphony of Light
hodnocení/rating Renaissance - Symphony of Light
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000