Reed, Lou

Lou Reed, vlastním jménem Lewis Allan Reed (jméno Louis Firbanks, o kterém psal Lester Bangs, ani Louis Rabinowitz, nejsou pravdivé), se narodil dne 2. března 1942 v New Yorku, přesně týden předtím, než se ve Walesu narodil jeho pozdější spoluhráč John Cale. O hudbu se začal zajímat jako teenager při poslechu místních rozhlasových stanic. Brzy se naučil hrát na kytaru a během studií na střední škole hrál s řadou různých amatérských kapel. Svůj první singl například vydal koncem padesátých let se skupinou The Shades. V roce 1964 úspěšně absolvoval syracuskou universitu, kde jej vyučoval například básník Delmore Schwartz.

Roku 1964, právě v době, kdy dokončil vysokoškolské studium, začal pracovat jako skladatel pro... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Reed, 1972 Reed, Lou - Lou Reed
hodnocení/rating Reed, Lou - Lou Reed
0/2
recenze/hodnocení
Reed, 1972 Reed, Lou - Transformer
hodnocení/rating Reed, Lou - Transformer
2/3
recenze/hodnocení
Reed, 1973 Reed, Lou - Berlin
hodnocení/rating Reed, Lou - Berlin
2/6
recenze/hodnocení
Reed, 1974 Reed, Lou - Rock 'n' Roll Animal
hodnocení/rating Reed, Lou - Rock 'n' Roll Animal
1/2
recenze/hodnocení
Reed, 1974 Reed, Lou - Sally Can't Dance
hodnocení/rating Reed, Lou - Sally Can't Dance
1/1
recenze/hodnocení
Reed, 1975 Reed, Lou - Lou Reed Live
hodnocení/rating Reed, Lou - Lou Reed Live
0/0
recenze/hodnocení
Reed, 1975 Reed, Lou - Metal Machine Music
hodnocení/rating Reed, Lou - Metal Machine Music
0/1
recenze/hodnocení
Reed, 1975 Reed, Lou - Coney Island Baby
hodnocení/rating Reed, Lou - Coney Island Baby
0/0
recenze/hodnocení
Reed, 1976 Reed, Lou - Rock and Roll Heart
hodnocení/rating Reed, Lou - Rock and Roll Heart
0/0
recenze/hodnocení
Reed, 1977 Reed, Lou - Walk on the Wild Side: The Best of Lou Reed
hodnocení/rating Reed, Lou - Walk on the Wild Side: The Best of Lou Reed
0/0
recenze/hodnocení
Reed, 1978 Reed, Lou - Street Hassle
hodnocení/rating Reed, Lou - Street Hassle
2/2
recenze/hodnocení
Reed, 1978 Reed, Lou - Live: Take No Prisoners
hodnocení/rating Reed, Lou - Live: Take No Prisoners
0/0
recenze/hodnocení
Reed, 1979 Reed, Lou - The Bells
hodnocení/rating Reed, Lou - The Bells
0/0
recenze/hodnocení
Reed, 1980 Reed, Lou - Growing Up in Public
hodnocení/rating Reed, Lou - Growing Up in Public
0/0
recenze/hodnocení
Reed, 1980 Reed, Lou - Rock and Roll Diary: 1967-1980
hodnocení/rating Reed, Lou - Rock and Roll Diary: 1967-1980
0/0
recenze/hodnocení
Reed, 1982 Reed, Lou - The Blue Mask
hodnocení/rating Reed, Lou - The Blue Mask
1/1
recenze/hodnocení
Reed, 1983 Reed, Lou - Legendary Hearts
hodnocení/rating Reed, Lou - Legendary Hearts
0/0
recenze/hodnocení
Reed, 1984 Reed, Lou - Live in Italy
hodnocení/rating Reed, Lou - Live in Italy
0/0
recenze/hodnocení
Reed, 1984 Reed, Lou - New Sensations
hodnocení/rating Reed, Lou - New Sensations
1/1
recenze/hodnocení
Reed, 1986 Reed, Lou - Mistrial
hodnocení/rating Reed, Lou - Mistrial
0/1
recenze/hodnocení
Reed, 1989 Reed, Lou - New York
hodnocení/rating Reed, Lou - New York
0/0
recenze/hodnocení
Reed, 1992 Reed, Lou - Magic and Loss
hodnocení/rating Reed, Lou - Magic and Loss
0/0
recenze/hodnocení
Reed, 1996 Reed, Lou - Set the Twilight Reeling
hodnocení/rating Reed, Lou - Set the Twilight Reeling
0/0
recenze/hodnocení
Reed, 2000 Reed, Lou - Ecstasy
hodnocení/rating Reed, Lou - Ecstasy
0/0
recenze/hodnocení
Reed, 2003 Reed, Lou - The Raven
hodnocení/rating Reed, Lou - The Raven
0/0
recenze/hodnocení
Reed, 2007 Reed, Lou - Hudson River Wind Meditations
hodnocení/rating Reed, Lou - Hudson River Wind Meditations
0/0
recenze/hodnocení
Reed, 2011 Reed, Lou - Lulu (with Metallica)
hodnocení/rating Reed, Lou - Lulu (with Metallica)
0/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000