Rainbow

Historie anglických Rainbow se začíná psát v roce 1974, kdy je kytarista Deep Purple Ritchie Blackmore natolik znechucen směřováním kapely k funku a soulu, že si do studia svolá partu muzikantů z kapely Elf a rozhodne se pro natočení sólového alba. Zpěvák Ronnie James Dio se navíc ukáže jako schopný spolupracovník a pomáhá Blackmoreovi s aranžemi, hudbou a celé album navíc i otextuje. K natáčení dochází na přelomu února a března 1975.

Ritchie Blackmore se poté vrací k domovské kapele na krátké evropské turné. Záhy zjišťuje, že vztahy v DP jsou na bodu mrazu, a že se mu s muzikanty s Elf hrálo i tvořilo daleko lépe. Poslední koncert s DP odehraje Blackmore 7. dubna v Paříži a pak se už věnuje své kapele,... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Rainbow 1975 Rainbow - Ritchie Blackmore's Rainbow
hodnocení/rating Rainbow - Ritchie Blackmore's Rainbow
8/13
recenze/hodnocení
Rainbow 1976 Rainbow - Rising
hodnocení/rating Rainbow - Rising
14/21
recenze/hodnocení
Rainbow 1977 Rainbow - On Stage
hodnocení/rating Rainbow - On Stage
4/4
recenze/hodnocení
Rainbow 1978 Rainbow - Long Live Rock 'n' Roll
hodnocení/rating Rainbow - Long Live Rock 'n' Roll
5/10
recenze/hodnocení
Rainbow 1979 Rainbow - Down To Earth
hodnocení/rating Rainbow - Down To Earth
4/5
recenze/hodnocení
Rainbow 1981 Rainbow - Difficult To Cure
hodnocení/rating Rainbow - Difficult To Cure
4/6
recenze/hodnocení
Rainbow 1982 Rainbow - Straight Between The Eyes
hodnocení/rating Rainbow - Straight Between The Eyes
5/6
recenze/hodnocení
Rainbow 1983 Rainbow - Bent Out Of Shape
hodnocení/rating Rainbow - Bent Out Of Shape
3/4
recenze/hodnocení
Rainbow 1986 Rainbow - Finyl Vinyl
hodnocení/rating Rainbow - Finyl Vinyl
0/0
recenze/hodnocení
Rainbow 1990 Rainbow - Live in Germany 1976
hodnocení/rating Rainbow - Live in Germany 1976
1/1
recenze/hodnocení
Rainbow 1995 Rainbow - Stranger In Us All
hodnocení/rating Rainbow - Stranger In Us All
4/4
recenze/hodnocení
Rainbow 1997 Rainbow - The Very Best of Rainbow
hodnocení/rating Rainbow - The Very Best of Rainbow
1/3
recenze/hodnocení
Rainbow 2006 Rainbow - Live in Munich 1977
hodnocení/rating Rainbow - Live in Munich 1977
1/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000