Psí Vojáci

Filip Topol se narodil 12. června 1965 v Praze. Roku 1979 založil se svými spolužáky se základní školy – bubeníkem Davidem Skálou a baskytaristou Janem Hazukou – soubor Psí vojáci, navazující na podněty pražské undergroundové scény. Skupina existuje nepřetržitě dodnes, Filip Topol je jejím klavíristou, zpěvákem, skladatelem a textařem. I když se Psí vojáci už 3. listopadu 1979 představili na IX. Pražských jazzových dnech, až do poloviny osmdesátých let pak nemohli vystupovat jinde než na utajovaných soukromých akcích. Vedle písňového repertoáru hráli Psí vojáci i rozsáhlou skladbu Baroko v Čechách s textem Filipova bratra Jáchyma Topola. Od roku 1986 koncertuje skupina veřejně (zpočátku pod jménem P.V.O.).

V roce... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Psí 1989 Psí Vojáci - P.V.O. - Rock debut 6
hodnocení/rating Psí Vojáci - P.V.O. - Rock debut 6
2/2
recenze/hodnocení
Psí 1991 Psí Vojáci - Nalej čistého vína, pokrytče
hodnocení/rating Psí Vojáci - Nalej čistého vína, pokrytče
2/2
recenze/hodnocení
Psí 1991 Psí Vojáci - Leitmotiv
hodnocení/rating Psí Vojáci - Leitmotiv
1/3
recenze/hodnocení
Psí 1993 Psí Vojáci - Live I.
hodnocení/rating Psí Vojáci - Live I.
0/0
recenze/hodnocení
Psí 1993 Psí Vojáci - Live II.
hodnocení/rating Psí Vojáci - Live II.
0/0
recenze/hodnocení
Psí 1993 Psí Vojáci - Baroko v Čechách
hodnocení/rating Psí Vojáci - Baroko v Čechách
0/0
recenze/hodnocení
Psí 1994 Psí Vojáci - Žiletky
hodnocení/rating Psí Vojáci - Žiletky
0/0
recenze/hodnocení
Psí 1994 Psí Vojáci - Sestra
hodnocení/rating Psí Vojáci - Sestra
0/1
recenze/hodnocení
Psí 1995 Psí Vojáci - Brutální lyrika
hodnocení/rating Psí Vojáci - Brutální lyrika
1/1
recenze/hodnocení
Psí 1995 Psí Vojáci - Sakramiláčku
hodnocení/rating Psí Vojáci - Sakramiláčku
0/0
recenze/hodnocení
Psí 1995 Psí Vojáci - Nechoď sama do tmy
hodnocení/rating Psí Vojáci - Nechoď sama do tmy
0/0
recenze/hodnocení
Psí 1996 Psí Vojáci - Národ psích vojáků
hodnocení/rating Psí Vojáci - Národ psích vojáků
1/2
recenze/hodnocení
Psí 1997 Psí Vojáci - Mučivé vzpomínky
hodnocení/rating Psí Vojáci - Mučivé vzpomínky
0/0
recenze/hodnocení
Psí 1997 Psí Vojáci - Hořící holubi
hodnocení/rating Psí Vojáci - Hořící holubi
1/1
recenze/hodnocení
Psí 1999 Psí Vojáci - Myši v poli a jiné příběhy
hodnocení/rating Psí Vojáci - Myši v poli a jiné příběhy
1/2
recenze/hodnocení
Psí 2001 Psí Vojáci - U sousedů vyje pes
hodnocení/rating Psí Vojáci - U sousedů vyje pes
1/1
recenze/hodnocení
Psí 2002 Psí Vojáci - Slečna Kristýna
hodnocení/rating Psí Vojáci - Slečna Kristýna
1/1
recenze/hodnocení
Psí 2003 Psí Vojáci - Těžko říct
hodnocení/rating Psí Vojáci - Těžko říct
1/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000