Prokop, Michal

Narodil se 13. srpna roku 1946 v Praze, je znám coby rockový zpěvák, hudební skladatel, politik a televizní moderátor. V roce 1968 absolvoval Vysokou školu ekonomickou, už během studií ale působil jako kytarista a zpěvák skupiny Framus Five, jež se v tomto období zaměřovala především na soul a rhythm´n´blues. Se skupinou Framus Five natočil dvě alba: Blues In Soul (1968) s převzatým soulovým repertoárem a česky zpívané Město Er (1971) s rozsáhlou titulní skladbou na text Josefa Kainara.

Po většinu sedmdesátých let se Michal Prokop věnoval střednímu proudu a byl mj. i členem divadla Semafor. V roce 1978 skupinu Framus Five pod pozměněným názvem Framus 5 obnovil a po počátečním hledání optimální sestavy i... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Prokop, 1969 Prokop, Michal - Michal Prokop/Framus Five Blues In Soul
hodnocení/rating Prokop, Michal - Michal Prokop/Framus  Five  Blues In Soul
5/7
recenze/hodnocení
Prokop, 1971 Prokop, Michal - Město ER
hodnocení/rating Prokop, Michal - Město ER
5/12
recenze/hodnocení
Prokop, 1980 Prokop, Michal - Holubí dante
hodnocení/rating Prokop, Michal - Holubí dante
2/6
recenze/hodnocení
Prokop, 1984 Prokop, Michal - Kolej Yesterday
hodnocení/rating Prokop, Michal - Kolej Yesterday
4/8
recenze/hodnocení
Prokop, 1987 Prokop, Michal - Nic ve zlým, nic v dobrým
hodnocení/rating Prokop, Michal - Nic ve zlým, nic v dobrým
3/7
recenze/hodnocení
Prokop, 1989 Prokop, Michal - Snad nám naše děti…
hodnocení/rating Prokop, Michal - Snad nám naše děti…
1/3
recenze/hodnocení
Prokop, 1990 Prokop, Michal - Až si pro mě přijdou…
hodnocení/rating Prokop, Michal - Až si pro mě přijdou…
0/0
recenze/hodnocení
Prokop, 2000 Prokop, Michal - Odněkud někam
hodnocení/rating Prokop, Michal - Odněkud někam
0/0
recenze/hodnocení
Prokop, 2005 Prokop, Michal - Prokop & Andršt & Hrubý: Unplugged
hodnocení/rating Prokop, Michal - Prokop & Andršt & Hrubý: Unplugged
0/0
recenze/hodnocení
Prokop, 2006 Prokop, Michal - Poprvé naposledy
hodnocení/rating Prokop, Michal - Poprvé naposledy
0/1
recenze/hodnocení
Prokop, 2007 Prokop, Michal - Michal Prokop, Framus Five & hosté Live 60, Lucerna 2006
hodnocení/rating Prokop, Michal - Michal Prokop, Framus Five & hosté Live 60, Lucerna 2006
0/0
recenze/hodnocení
Prokop, 2007 Prokop, Michal - Live 60, Lucerna 2006 (DVD)
hodnocení/rating Prokop, Michal - Live 60, Lucerna 2006   (DVD)
0/0
recenze/hodnocení
Prokop, 2012 Prokop, Michal - Sto roků na cestě
hodnocení/rating Prokop, Michal -  Sto roků na cestě
1/4
recenze/hodnocení
Prokop, 2012 Prokop, Michal - Pořád to platí 1968 - 1989
hodnocení/rating Prokop, Michal - Pořád to platí 1968 - 1989
0/2
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000