Procol Harum

Skupinu Procol Harum, v jejíž tvorbě se snoubí blues, psychedelie, progresivní i symfonický rock a místy také pop, založil v roce 1967 zpěvák, skladatel a klavírista Gary Brooker. Předchůdcem Procol Harum byla kapela Paramounts, ve které působili kromě Brookera i další budoucí členové PH, a to kytarista Robin Trower, baskytarista Chris Copping a bubeník B. J. Wilson.

U zrodu Procol Harum stáli dále básník a textař Keith Reid, hráč na hammondky Matthew Fisher, kytarista Ray Royer a baskytarista David Knights. V této sestavě, společně se studiovým bubeníkem Billem Eydenem, skupina nahrála svůj první singl, obsahující píseň A Whiter Shade of Pale. Ta se dostala na první místo britské hitparády a zařadila se postupem času mezi... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Procol 1967 Procol Harum - Procol Harum
hodnocení/rating Procol Harum - Procol Harum
2/4
recenze/hodnocení
Procol 1968 Procol Harum - Shine On Brightly
hodnocení/rating Procol Harum - Shine On Brightly
1/1
recenze/hodnocení
Procol 1969 Procol Harum - A Salty Dog
hodnocení/rating Procol Harum - A Salty Dog
1/1
recenze/hodnocení
Procol 1970 Procol Harum - Home
hodnocení/rating Procol Harum - Home
2/2
recenze/hodnocení
Procol 1971 Procol Harum - Broken Barricades
hodnocení/rating Procol Harum - Broken Barricades
2/2
recenze/hodnocení
Procol 1972 Procol Harum - Live In Concert With The Edmonton Symphony Orchestra
hodnocení/rating Procol Harum - Live In Concert With The Edmonton Symphony Orchestra
1/1
recenze/hodnocení
Procol 1973 Procol Harum - Grand Hotel
hodnocení/rating Procol Harum - Grand Hotel
2/2
recenze/hodnocení
Procol 1974 Procol Harum - Exotic Birds and Fruit
hodnocení/rating Procol Harum - Exotic Birds and Fruit
1/1
recenze/hodnocení
Procol 1975 Procol Harum - Procol's Ninth
hodnocení/rating Procol Harum - Procol's Ninth
1/1
recenze/hodnocení
Procol 1977 Procol Harum - Something Magic
hodnocení/rating Procol Harum - Something Magic
1/1
recenze/hodnocení
Procol 1991 Procol Harum - Prodigal Stranger
hodnocení/rating Procol Harum - Prodigal Stranger
0/0
recenze/hodnocení
Procol 2003 Procol Harum - The Well’s On Fire
hodnocení/rating Procol Harum - The Well’s On Fire
1/2
recenze/hodnocení
Procol 2009 Procol Harum - All this and more... A 4-disc compendium
hodnocení/rating Procol Harum - All this and more... A 4-disc compendium
1/1
recenze/hodnocení
Procol 2017 Procol Harum - Novum
hodnocení/rating Procol Harum - Novum
1/4
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000