Pretty Things

Pretty Things - významná britská skupina, která patří k pilířům rockové hudby, třebaže n a rozdíl od jiných jejich souputníků nebyl poprávu jejich význam doceněn tak, jak by si zasloužili.
V jejich hudbě se promítá rock, blues, psychedelický rock a hard rock.
Už v r. 1964 zaútočili svými singly do britských hitparád a kupodivu zaujali zajímavá umístění.
Název skupiny je odvozen od skladby bluesové černošské legendy Bo Diddleyho.
Skupina procházela řadou personálních proměn, ale vůdčími osobnostmi zůstávali zpěvák Phil May a sólový kytarista a zpěvák Dick Taylor.
Skupina pocházela z Kentu, ale brzy nato přesídlila do hlavního centra britské hudby - do Londýna.
Pretty Things jsou pro... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Pretty 1965 Pretty Things - The Pretty Things
hodnocení/rating Pretty Things - The Pretty Things
0/0
recenze/hodnocení
Pretty 1965 Pretty Things - Get the Picture?
hodnocení/rating Pretty Things - Get the Picture?
0/0
recenze/hodnocení
Pretty 1967 Pretty Things - Emotions
hodnocení/rating Pretty Things - Emotions
0/0
recenze/hodnocení
Pretty 1968 Pretty Things - S. F. Sorrow
hodnocení/rating Pretty Things - S. F. Sorrow
2/3
recenze/hodnocení
Pretty 1970 Pretty Things - Parachute
hodnocení/rating Pretty Things - Parachute
2/2
recenze/hodnocení
Pretty 1972 Pretty Things - Freeway Madness
hodnocení/rating Pretty Things - Freeway Madness
0/0
recenze/hodnocení
Pretty 1974 Pretty Things - Silk Torpedo
hodnocení/rating Pretty Things - Silk Torpedo
0/0
recenze/hodnocení
Pretty 1976 Pretty Things - Savage Eye
hodnocení/rating Pretty Things - Savage Eye
0/0
recenze/hodnocení
Pretty 1980 Pretty Things - Cross Talk
hodnocení/rating Pretty Things - Cross Talk
0/0
recenze/hodnocení
Pretty 1999 Pretty Things - Rage Before Beauty
hodnocení/rating Pretty Things - Rage Before Beauty
0/0
recenze/hodnocení
Pretty 2007 Pretty Things - Balboa Island
hodnocení/rating Pretty Things - Balboa Island
0/0
recenze/hodnocení
Pretty 2015 Pretty Things - The Sweet Pretty Things (Are In Bed Now, Of Course)
hodnocení/rating Pretty Things - The Sweet Pretty Things (Are In Bed Now, Of Course)
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000