Preston, Billy

Billy Preston - vynikající americký varhaník, hráč na elektrické piano a klavír. Stejně tak i zpěvák. Vycházel ze soulu, gospelu a blues. Obdivoval Ray Charlese a Sama Cooka. Zviditelnil se především spoluprací s legendárními Beatles v závěru jejich existence. Nahrál instrumentální party na elektrické piano ve skladbách Get Back, Don´t Let Me Down a na varhany Hammond v The Long And Winding Road. Mediálně se o něm hovořilo jako o "pátem Beatlovi". Měl ambici prosadit se na beatlesovském labelu Apple. Produkce a jeho prosazování se ujal zejména George Harrison. S velkým úspěchem vystoupil i na památném koncertu pro Bangladéš (a na stejnojmenném živém trojalbu)v newyorské hale Madison Square Garden. V dalších letech vydával sólová alba,... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Preston, 1965 Preston, Billy - The Most Exciting Organ Ever
hodnocení/rating Preston, Billy - The Most Exciting Organ Ever
0/0
recenze/hodnocení
Preston, 1966 Preston, Billy - Wildest Organ in Town!
hodnocení/rating Preston, Billy - Wildest Organ in Town!
0/0
recenze/hodnocení
Preston, 1967 Preston, Billy - Club Meeting
hodnocení/rating Preston, Billy - Club Meeting
0/0
recenze/hodnocení
Preston, 1969 Preston, Billy - That´s The Way God Planned It
hodnocení/rating Preston, Billy - That´s The Way God Planned It
1/1
recenze/hodnocení
Preston, 1970 Preston, Billy - Encouraging Words
hodnocení/rating Preston, Billy - Encouraging Words
0/0
recenze/hodnocení
Preston, 1971 Preston, Billy - I Wrote a Simple Song
hodnocení/rating Preston, Billy - I Wrote a Simple Song
0/0
recenze/hodnocení
Preston, 1972 Preston, Billy - Music Is My Life
hodnocení/rating Preston, Billy - Music Is My Life
0/0
recenze/hodnocení
Preston, 1973 Preston, Billy - Everybody Likes Some Kind of Music
hodnocení/rating Preston, Billy - Everybody Likes Some Kind of Music
0/0
recenze/hodnocení
Preston, 1974 Preston, Billy - The Kids & Me
hodnocení/rating Preston, Billy - The Kids & Me
0/0
recenze/hodnocení
Preston, 1975 Preston, Billy - It's My Pleasure
hodnocení/rating Preston, Billy - It's My Pleasure
0/0
recenze/hodnocení
Preston, 1976 Preston, Billy - Billy Preston
hodnocení/rating Preston, Billy - Billy Preston
0/0
recenze/hodnocení
Preston, 1977 Preston, Billy - A Whole New Thing
hodnocení/rating Preston, Billy - A Whole New Thing
0/0
recenze/hodnocení
Preston, 1979 Preston, Billy - Late At Night
hodnocení/rating Preston, Billy - Late At Night
0/0
recenze/hodnocení
Preston, 1981 Preston, Billy - The Way I Am
hodnocení/rating Preston, Billy - The Way I Am
0/0
recenze/hodnocení
Preston, 1984 Preston, Billy - On The Air
hodnocení/rating Preston, Billy - On The Air
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000