Pražský výběr

Michal Pavlíček /14.2.1956/, absolvent pražskej FAMU, taktiež ĽŠU, odbor klasická gitara. Člen skupín Expanze, Expanze II, Bohemia, spoluzakladateľ Pražského Výběru. Protagonista a zakladateľ skupiny Stromboli. Vyhľadávaný štúdiový hráč. Výbušný i meditatívny človek a virtuóz.

Vďaka o tri roky staršiemu bratovi, prežil Michal koncom 60. rokov bigbítovú eufóriu. Chalani spolu často chodili na rodinnú chatu v Kersku pri Prahe, kde bratovi kamaráti skúšali bigbít /Mimochodom priamo v krčme Hájenka, známej z úvah a spomienok Bohumila Hrabala/. Trinásťročný adept gitary ich chodil počúvať a učil sa prvé akordy. Michalova teta, riaditeľka ĽŠU mu však vysvetlila, že keď gitara, tak noty a ĽŠU! Klasika mu veľmi... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Pražský 1977 Pražský výběr - Vyznání / Ondřej (EP)
hodnocení/rating Pražský výběr - Vyznání / Ondřej (EP)
1/1
recenze/hodnocení
Pražský 1978 Pražský výběr - Žízeň
hodnocení/rating Pražský výběr - Žízeň
1/3
recenze/hodnocení
Pražský 1982 Pražský výběr - Komu se nelení - tomu se ženění / Jó, já se mám… (SP)
hodnocení/rating Pražský výběr - Komu se nelení - tomu se ženění / Jó, já se mám… (SP)
2/2
recenze/hodnocení
Pražský 1982 Pražský výběr - Pražský výběr (Straka v hrsti)
hodnocení/rating Pražský výběr - Pražský výběr (Straka v hrsti)
6/13
recenze/hodnocení
Pražský 1985 Pražský výběr - Hledám dům holubí (soundtrack)
hodnocení/rating Pražský výběr - Hledám dům holubí (soundtrack)
0/0
recenze/hodnocení
Pražský 1987 Pražský výběr - Výběr
hodnocení/rating Pražský výběr - Výběr
3/6
recenze/hodnocení
Pražský 1992 Pražský výběr - Adieu C.A. (live)
hodnocení/rating Pražský výběr - Adieu C.A. (live)
0/0
recenze/hodnocení
Pražský 1995 Pražský výběr - Komplet
hodnocení/rating Pražský výběr - Komplet
0/2
recenze/hodnocení
Pražský 1997 Pražský výběr - Běr
hodnocení/rating Pražský výběr - Běr
0/5
recenze/hodnocení
Pražský 1998 Pražský výběr - Tango Ropotamo
hodnocení/rating Pražský výběr - Tango Ropotamo
0/0
recenze/hodnocení
Pražský 1999 Pražský výběr - Habaděj (compilation)
hodnocení/rating Pražský výběr - Habaděj (compilation)
0/1
recenze/hodnocení
Pražský 2005 Pražský výběr - Beatová síň slávy (live)
hodnocení/rating Pražský výběr - Beatová síň slávy (live)
2/2
recenze/hodnocení
Pražský 2007 Pražský výběr - Vymlácený rockový palice (Pražský výběr II)
hodnocení/rating Pražský výběr - Vymlácený rockový palice (Pražský výběr II)
1/3
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000