Prúdy

Kapela vznikla v roku 1963 ako Jets, ale v tom istom roku sa premenovala na Prúdy. Jej hlavnou postavou bol Pavol Hammel. V roku 1964 získa prvé miesto na celoslovenskej prehliadke beatových skupín a od roku 1967 robia doprovodnú kapelu v programe Lasicu a Satinského Večer pre dvoch. V tom istom roku nastupuje do kapely Marián Varga a začína sa obdobie vargovských Prúdov. Výsledkom bol legendárny album Zvoňte, zvonky (1969). Po odchode Vargu natočili Prúdy album Pokoj vám, ktorý po zákaze vyšiel až v roku 1998. V roku 1970 prichádza do kapely gitarista Fero Griglák a začalo obdobie griglákovských Prúdov. Výsledok - prvý ozajstný gitarový album v histórii slovenskej hudby Pavol Hammel a Prúdy (1970). V roku 1971 Griglák odchádza do Collegia a nahrádza... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Prúdy 1969 Prúdy - Zvoňte, zvonky
hodnocení/rating Prúdy - Zvoňte, zvonky
8/12
recenze/hodnocení
Prúdy 1969 Prúdy - Pokoj vám
hodnocení/rating Prúdy - Pokoj vám
2/3
recenze/hodnocení
Prúdy 1970 Prúdy - Pavol Hammel a Prúdy
hodnocení/rating Prúdy - Pavol Hammel a Prúdy
0/1
recenze/hodnocení
Prúdy 1972 Prúdy - Som šťastný, keď ste šťastní
hodnocení/rating Prúdy - Som šťastný, keď ste šťastní
0/0
recenze/hodnocení
Prúdy 1973 Prúdy - Šľahačková princezná
hodnocení/rating Prúdy - Šľahačková princezná
2/4
recenze/hodnocení
Prúdy 1974 Prúdy - Hráč
hodnocení/rating Prúdy - Hráč
1/1
recenze/hodnocení
Prúdy 1977 Prúdy - Stretnutie s tichom
hodnocení/rating Prúdy - Stretnutie s tichom
0/0
recenze/hodnocení
Prúdy 1979 Prúdy - Vrabec vševed
hodnocení/rating Prúdy - Vrabec vševed
0/0
recenze/hodnocení
Prúdy 1980 Prúdy - Faust a Margaréty
hodnocení/rating Prúdy - Faust a Margaréty
0/0
recenze/hodnocení
Prúdy 1981 Prúdy - Čas Malín
hodnocení/rating Prúdy - Čas Malín
0/0
recenze/hodnocení
Prúdy 1983 Prúdy - Dnes už Viem
hodnocení/rating Prúdy - Dnes už Viem
0/0
recenze/hodnocení
Prúdy 1984 Prúdy - Divadielka v tráve
hodnocení/rating Prúdy - Divadielka v tráve
0/0
recenze/hodnocení
Prúdy 1985 Prúdy - Čierna ovca, biela vrana
hodnocení/rating Prúdy - Čierna ovca, biela vrana
0/0
recenze/hodnocení
Prúdy 1987 Prúdy - Verejná lyrika
hodnocení/rating Prúdy - Verejná lyrika
0/0
recenze/hodnocení
Prúdy 1997 Prúdy - Život je...
hodnocení/rating Prúdy - Život je...
0/0
recenze/hodnocení
Prúdy 1999 Prúdy - Prúdy 1999
hodnocení/rating Prúdy - Prúdy 1999
0/0
recenze/hodnocení
Prúdy 2002 Prúdy - Starí kamoši
hodnocení/rating Prúdy - Starí kamoši
0/0
recenze/hodnocení
Prúdy 2002 Prúdy - Šálka čaju (rarity)
hodnocení/rating Prúdy - Šálka čaju (rarity)
0/0
recenze/hodnocení
Prúdy 2004 Prúdy - Kreditka srdca
hodnocení/rating Prúdy - Kreditka srdca
0/0
recenze/hodnocení
Prúdy 2009 Prúdy - Everest
hodnocení/rating Prúdy - Everest
0/0
recenze/hodnocení
Prúdy 2011 Prúdy - Nočná galéria
hodnocení/rating Prúdy - Nočná galéria
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000