Pospíšil, Luboš

Luboš Pospíšil zahájil svou hudební pouť v roce 1969 v řadách legendárního C&K Vocalu, kde se podílel na průlomovém albu Generace. V druhé půlce sedmé dekády se ale stále častěji prosazoval s písněmi, které z tvorby mateřského souboru vybočovaly a paralelně jezdil po tuzemských sálech sám s kytarou.

Na první sólovou LP Tenhle vítr jsem měl rád si musel počkat do roku 1982. Pospíšilův charakteristický hlasový rejstřík v kombinaci s poetickými texty básníka Pavla Šruta přinášel unikátní styl.

S novou kapelou 5P, mezi jejímiž členy byli Bohumil Zatloukal (ex-Jasná páka), David Koller nebo Michal Pavlík (dnes Čechomor), vyprodával v letech 1982-88 sály po celé republice. Dvě další řadová alba... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Pospíšil, 1982 Pospíšil, Luboš - Tenhle vítr jsem měl rád
hodnocení/rating Pospíšil, Luboš - Tenhle vítr jsem měl rád
0/2
recenze/hodnocení
Pospíšil, 1986 Pospíšil, Luboš - ...a nestřílejte na milence
hodnocení/rating Pospíšil, Luboš - ...a nestřílejte na milence
0/1
recenze/hodnocení
Pospíšil, 1987 Pospíšil, Luboš - Jsem v tom
hodnocení/rating Pospíšil, Luboš - Jsem v tom
1/1
recenze/hodnocení
Pospíšil, 1991 Pospíšil, Luboš - Třináctá komora
hodnocení/rating Pospíšil, Luboš - Třináctá komora
0/1
recenze/hodnocení
Pospíšil, 1998 Pospíšil, Luboš - Můžem si za to oba
hodnocení/rating Pospíšil, Luboš - Můžem si za to oba
1/1
recenze/hodnocení
Pospíšil, 2001 Pospíšil, Luboš - Hazardní slavnost
hodnocení/rating Pospíšil, Luboš - Hazardní slavnost
0/1
recenze/hodnocení
Pospíšil, 2008 Pospíšil, Luboš - Příznaky lásky
hodnocení/rating Pospíšil, Luboš - Příznaky lásky
0/1
recenze/hodnocení
Pospíšil, 2011 Pospíšil, Luboš - Chutnáš po cizím ovoci
hodnocení/rating Pospíšil, Luboš - Chutnáš po cizím ovoci
0/2
recenze/hodnocení
Pospíšil, 2014 Pospíšil, Luboš - Soukromá elegie
hodnocení/rating Pospíšil, Luboš - Soukromá elegie
0/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000