Porcupine Tree

PORCUPINE TREE - Nemalá genialita nevelkého Stevena WILSONA

ÚVOD.
Je to na nekonečnou debatu, co je to progresivní rock, resp. progresivita v hudbě vůbec. V druhé polovině 20. století má každá dekáda svého nejvýraznejšího představitele.
V 60. létech to byli zcela nepochybně BEATLES, v 70. létech nástupem art rocku to byli britští YES, v 80. létech nástupem punkové vlny se v oblasti přínosu progresu v hudbě nejvýrazněji prosadili kombinací nejkvalitnejších prvku hard a art rocku kanadští RUSH.
Po ústupu punku a tzv. "nové vlny" na přelomu 80. a 90. let vzniká celá řada neoprogresivných skupin i dík novým



One-man projekt hudebního kolosa Stevena Wilsona. První alba mají charakteristický nádech Floydů (Voyage 34), později se mění k individuálnějšímu stylu.
... (celý článek)

 

Související kapely/osobnosti: Wilson, Steven

Audio ukázky

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Porcupine 1991 Porcupine Tree - On The Sunday Of Life
hodnocení/rating Porcupine Tree - On The Sunday Of Life
5/6
recenze/hodnocení
Porcupine 1993 Porcupine Tree - Up The Downstair
hodnocení/rating Porcupine Tree - Up The Downstair
6/8
recenze/hodnocení
Porcupine 1994 Porcupine Tree - Staircase Infinities/EP/
hodnocení/rating Porcupine Tree - Staircase Infinities/EP/
1/1
recenze/hodnocení
Porcupine 1995 Porcupine Tree - The Sky Moves Sideways
hodnocení/rating Porcupine Tree - The Sky Moves Sideways
6/10
recenze/hodnocení
Porcupine 1996 Porcupine Tree - Signify
hodnocení/rating Porcupine Tree - Signify
3/6
recenze/hodnocení
Porcupine 1998 Porcupine Tree - Metanoia
hodnocení/rating Porcupine Tree - Metanoia
2/3
recenze/hodnocení
Porcupine 1999 Porcupine Tree - Stupid Dream
hodnocení/rating Porcupine Tree - Stupid Dream
4/7
recenze/hodnocení
Porcupine 2000 Porcupine Tree - Lightbulb Sun
hodnocení/rating Porcupine Tree - Lightbulb Sun
3/6
recenze/hodnocení
Porcupine 2000 Porcupine Tree - Voyage 34: The Complete Trip
hodnocení/rating Porcupine Tree - Voyage 34: The Complete Trip
1/2
recenze/hodnocení
Porcupine 2001 Porcupine Tree - Recordings -compilation
hodnocení/rating Porcupine Tree - Recordings -compilation
0/1
recenze/hodnocení
Porcupine 2002 Porcupine Tree - In Absentia
hodnocení/rating Porcupine Tree - In Absentia
12/16
recenze/hodnocení
Porcupine 2005 Porcupine Tree - Deadwing
hodnocení/rating Porcupine Tree - Deadwing
5/9
recenze/hodnocení
Porcupine 2007 Porcupine Tree - Fear Of A Blank Planet
hodnocení/rating Porcupine Tree - Fear Of A Blank Planet
7/13
recenze/hodnocení
Porcupine 2007 Porcupine Tree - Nil Recurring
hodnocení/rating Porcupine Tree - Nil Recurring
0/1
recenze/hodnocení
Porcupine 2009 Porcupine Tree - The Incident
hodnocení/rating Porcupine Tree - The Incident
5/6
recenze/hodnocení
Porcupine 2010 Porcupine Tree - Anesthetize DVD
hodnocení/rating Porcupine Tree - Anesthetize DVD
1/2
recenze/hodnocení
Porcupine 2012 Porcupine Tree - Octane Twisted
hodnocení/rating Porcupine Tree - Octane Twisted
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000