Ponty, Jean-Luc

Jean-Luc Ponty je nielen virtuóznym huslistom, ale patrí medzi najlepších skladateľov fusion.

Narodil sa 29.9.1942 v Avranches, Francúzsko. Ako 5-ročný sa začal učiť hrať na husle pod vedením otca, ktorý bol riaditeľom hudobnej školy v rodisku. Ako 13-ročný husľový pedagóg opustil školu, aby sa naplno venoval hudbe. Neskôr, vo veku 15 rokov bol prijatý na dvojročné štúdium v Paris Conservatoire, ktoré ukončil s najvyšším ocenením - Premier Prix.

Vďaka klasickej škole ho prijali do Concerts Lamoureux Orchestra, kde sa pod vplyvom niekoľkých priateľov začal zaujímať o jazz. Paradoxne, prvé jazzové skladby zložil, keď hrával na saxofón. To bolo až do r.1962, potom sa vrátil k husliam.
V 60.-tych rokoch sa... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Ponty, 1964 Ponty, Jean-Luc - Jazz Long Playing
hodnocení/rating Ponty, Jean-Luc - Jazz Long Playing
1/1
recenze/hodnocení
Ponty, 1969 Ponty, Jean-Luc - Canteloupe Island
hodnocení/rating Ponty, Jean-Luc - Canteloupe Island
0/0
recenze/hodnocení
Ponty, 1969 Ponty, Jean-Luc - The Jean-Luc Ponty Experience with The George Duke Trio
hodnocení/rating Ponty, Jean-Luc - The Jean-Luc Ponty Experience with The George Duke Trio
1/1
recenze/hodnocení
Ponty, 1969 Ponty, Jean-Luc - More than Meets the Ear
hodnocení/rating Ponty, Jean-Luc - More than Meets the Ear
0/0
recenze/hodnocení
Ponty, 1969 Ponty, Jean-Luc - King Kong: Jean Luc Ponty Plays the Music of Frank Zappa
hodnocení/rating Ponty, Jean-Luc - King Kong: Jean Luc Ponty Plays the Music of Frank Zappa
0/0
recenze/hodnocení
Ponty, 1969 Ponty, Jean-Luc - Electric Connection
hodnocení/rating Ponty, Jean-Luc - Electric Connection
0/0
recenze/hodnocení
Ponty, 1973 Ponty, Jean-Luc - Jean-Luc Ponty & Stéphane Grappelli
hodnocení/rating Ponty, Jean-Luc - Jean-Luc Ponty & Stéphane Grappelli
0/0
recenze/hodnocení
Ponty, 1975 Ponty, Jean-Luc - Upon the Wings of Music
hodnocení/rating Ponty, Jean-Luc - Upon the Wings of Music
0/0
recenze/hodnocení
Ponty, 1976 Ponty, Jean-Luc - Aurora
hodnocení/rating Ponty, Jean-Luc - Aurora
2/2
recenze/hodnocení
Ponty, 1976 Ponty, Jean-Luc - Imaginary Voyage
hodnocení/rating Ponty, Jean-Luc - Imaginary Voyage
1/1
recenze/hodnocení
Ponty, 1977 Ponty, Jean-Luc - Enigmatic Ocean
hodnocení/rating Ponty, Jean-Luc - Enigmatic Ocean
0/1
recenze/hodnocení
Ponty, 1978 Ponty, Jean-Luc - Cosmic Messenger
hodnocení/rating Ponty, Jean-Luc - Cosmic Messenger
0/1
recenze/hodnocení
Ponty, 1979 Ponty, Jean-Luc - A Taste for Passion
hodnocení/rating Ponty, Jean-Luc - A Taste for Passion
0/0
recenze/hodnocení
Ponty, 1980 Ponty, Jean-Luc - Civilized Evil
hodnocení/rating Ponty, Jean-Luc - Civilized Evil
0/0
recenze/hodnocení
Ponty, 1982 Ponty, Jean-Luc - Mystical Adventures
hodnocení/rating Ponty, Jean-Luc - Mystical Adventures
0/0
recenze/hodnocení
Ponty, 1983 Ponty, Jean-Luc - Individual Choice
hodnocení/rating Ponty, Jean-Luc - Individual Choice
0/0
recenze/hodnocení
Ponty, 1984 Ponty, Jean-Luc - Open Mind
hodnocení/rating Ponty, Jean-Luc - Open Mind
0/0
recenze/hodnocení
Ponty, 1985 Ponty, Jean-Luc - Fables
hodnocení/rating Ponty, Jean-Luc - Fables
0/0
recenze/hodnocení
Ponty, 1987 Ponty, Jean-Luc - The Gift of Time
hodnocení/rating Ponty, Jean-Luc - The Gift of Time
0/0
recenze/hodnocení
Ponty, 1989 Ponty, Jean-Luc - Storytelling
hodnocení/rating Ponty, Jean-Luc - Storytelling
0/0
recenze/hodnocení
Ponty, 1991 Ponty, Jean-Luc - Tchokola
hodnocení/rating Ponty, Jean-Luc - Tchokola
0/0
recenze/hodnocení
Ponty, 1993 Ponty, Jean-Luc - No Absolute Time
hodnocení/rating Ponty, Jean-Luc - No Absolute Time
0/0
recenze/hodnocení
Ponty, 2001 Ponty, Jean-Luc - Life Enigma
hodnocení/rating Ponty, Jean-Luc - Life Enigma
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000