Pohjola, Pekka

Pekka Pojhola (január 1952 - november 2008) bol fínsky multi-inštrumentalista, skladateľ a producent. Bol taktiež jedným z najuznávanejších basových gitaristov v Európe. Študoval aj klavír a husle na Sybelius Academy v Helsinkách. Okrem vlastnej sólovej tvorby je známy aj ako člen skupín The Boys, Wigwam, Made In Sweden alebo The Group. Taktiež spolupracoval s umelcami Jukka Tolonenom (gitarista Tasavallan Presidentti) a svetoznámym multi-inštrumentalistom Mike Oldfieldom. Samotný Frank Zappa obdivoval Pohjolu ako muzikanta a pozýval ho aj na svoje koncertné turné po USA. K tejto spolupráci však nakoniec nedošlo.

Začiatkom 70-tých rokov nahráva svoj debut Pihkasilmä Kaarnakorva (1972) a okamžite zarezonuje na domácej jazz-rockovej scéne. O... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Pohjola, 1972 Pohjola, Pekka - Pihkasilmä Kaarnakorva
hodnocení/rating Pohjola, Pekka - Pihkasilmä Kaarnakorva
0/0
recenze/hodnocení
Pohjola, 1974 Pohjola, Pekka - Harakka Bialoipokku
hodnocení/rating Pohjola, Pekka - Harakka Bialoipokku
0/0
recenze/hodnocení
Pohjola, 1977 Pohjola, Pekka - Keesojen Lehto
hodnocení/rating Pohjola, Pekka - Keesojen Lehto
0/0
recenze/hodnocení
Pohjola, 1979 Pohjola, Pekka - Visitation
hodnocení/rating Pohjola, Pekka - Visitation
0/0
recenze/hodnocení
Pohjola, 1980 Pohjola, Pekka - Kätkävaaran Lohikäärme
hodnocení/rating Pohjola, Pekka - Kätkävaaran Lohikäärme
0/0
recenze/hodnocení
Pohjola, 1982 Pohjola, Pekka - Urban Tango
hodnocení/rating Pohjola, Pekka - Urban Tango
0/0
recenze/hodnocení
Pohjola, 1984 Pohjola, Pekka - Jokamies (Everyman)
hodnocení/rating Pohjola, Pekka - Jokamies (Everyman)
0/0
recenze/hodnocení
Pohjola, 1985 Pohjola, Pekka - Space Waltz
hodnocení/rating Pohjola, Pekka - Space Waltz
0/0
recenze/hodnocení
Pohjola, 1986 Pohjola, Pekka - Flight Of The Angel
hodnocení/rating Pohjola, Pekka - Flight Of The Angel
0/0
recenze/hodnocení
Pohjola, 1990 Pohjola, Pekka - Sinfonia No.1
hodnocení/rating Pohjola, Pekka - Sinfonia No.1
0/0
recenze/hodnocení
Pohjola, 1992 Pohjola, Pekka - Changing Waters
hodnocení/rating Pohjola, Pekka - Changing Waters
0/0
recenze/hodnocení
Pohjola, 1995 Pohjola, Pekka - Live In Japan
hodnocení/rating Pohjola, Pekka - Live In Japan
0/0
recenze/hodnocení
Pohjola, 1995 Pohjola, Pekka - Heavy Jazz - Live in Helsinki and Tokyo
hodnocení/rating Pohjola, Pekka - Heavy Jazz - Live in Helsinki and Tokyo
0/0
recenze/hodnocení
Pohjola, 1997 Pohjola, Pekka - Pewit
hodnocení/rating Pohjola, Pekka - Pewit
0/0
recenze/hodnocení
Pohjola, 2001 Pohjola, Pekka - Views
hodnocení/rating Pohjola, Pekka - Views
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000