Pink Floyd

Pink Floyd je anglická kapela, která se dostala do povědomí díky svému psychedelickému rocku. Postupem času se kapela žánrově posunula k progresivnímu rocku a vlastně se tak stala jeho průkopníkem. Pink Floyd jsou známí díky svým filosofickým textům, klasickým rockovým melodiím, zvukovým experimentům, inovativním obalům alb a propracovaným vystoupením. Je to jedna z nejúspěšnějších a nejvlivnějších skupin všech dob, prodala více než 200 milionů alb po celém světě, z toho přibližně 73,5 mil. jen v USA.

Pod vedením Syda Barretta dosahovali Pink Floyd na konci šedesátých let skromného úspěchu jako kapela hrající psychedelický rock. Barrettova prchlivá povaha donutila ostatní spoluhráče k tomu, aby jej doplňovali a... (celý článek)

 

Audio ukázky

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Pink 1967 Pink Floyd - The Piper at the Gates of Dawn
hodnocení/rating Pink Floyd - The Piper at the Gates of Dawn
32/38
recenze/hodnocení
Pink 1968 Pink Floyd - A Saucerful of Secrets
hodnocení/rating Pink Floyd - A Saucerful of Secrets
20/29
recenze/hodnocení
Pink 1968 Pink Floyd - Tonite Lets all make Love in London
hodnocení/rating Pink Floyd - Tonite Lets all make Love in London
3/4
recenze/hodnocení
Pink 1969 Pink Floyd - More
hodnocení/rating Pink Floyd - More
8/14
recenze/hodnocení
Pink 1969 Pink Floyd - Ummagumma
hodnocení/rating Pink Floyd - Ummagumma
16/24
recenze/hodnocení
Pink 1970 Pink Floyd - Atom Heart Mother
hodnocení/rating Pink Floyd - Atom Heart Mother
24/32
recenze/hodnocení
Pink 1971 Pink Floyd - Meddle
hodnocení/rating Pink Floyd - Meddle
30/29
recenze/hodnocení
Pink 1971 Pink Floyd - Relics
hodnocení/rating Pink Floyd - Relics
3/6
recenze/hodnocení
Pink 1972 Pink Floyd - Obscured by Clouds
hodnocení/rating Pink Floyd - Obscured by Clouds
11/17
recenze/hodnocení
Pink 1972 Pink Floyd - Pink Floyd Live At Pompeii
hodnocení/rating Pink Floyd - Pink Floyd Live At Pompeii
1/4
recenze/hodnocení
Pink 1973 Pink Floyd - The Dark Side of the Moon
hodnocení/rating Pink Floyd - The Dark Side of the Moon
38/53
recenze/hodnocení
Pink 1975 Pink Floyd - Wish You Were Here
hodnocení/rating Pink Floyd - Wish You Were Here
25/31
recenze/hodnocení
Pink 1977 Pink Floyd - Animals
hodnocení/rating Pink Floyd - Animals
29/38
recenze/hodnocení
Pink 1978 Pink Floyd - Animal Instincs (Live in Oakland 1977) /bootleg/
hodnocení/rating Pink Floyd - Animal Instincs (Live in Oakland 1977) /bootleg/
0/2
recenze/hodnocení
Pink 1979 Pink Floyd - The Wall
hodnocení/rating Pink Floyd - The Wall
42/42
recenze/hodnocení
Pink 1981 Pink Floyd - A Collection of Great Dance Songs
hodnocení/rating Pink Floyd - A Collection of Great Dance Songs
2/3
recenze/hodnocení
Pink 1982 Pink Floyd - The Wall (The Movie)
hodnocení/rating Pink Floyd - The Wall (The Movie)
1/3
recenze/hodnocení
Pink 1983 Pink Floyd - The Final Cut
hodnocení/rating Pink Floyd - The Final Cut
25/25
recenze/hodnocení
Pink 1983 Pink Floyd - Works
hodnocení/rating Pink Floyd - Works
1/1
recenze/hodnocení
Pink 1987 Pink Floyd - A Momentary Lapse of Reason
hodnocení/rating Pink Floyd - A Momentary Lapse of Reason
20/25
recenze/hodnocení
Pink 1988 Pink Floyd - Delicate Sound of Thunder
hodnocení/rating Pink Floyd - Delicate Sound of Thunder
2/2
recenze/hodnocení
Pink 1992 Pink Floyd - The Early Singles
hodnocení/rating Pink Floyd - The Early Singles
4/5
recenze/hodnocení
Pink 1993 Pink Floyd - Total Eclipse
hodnocení/rating Pink Floyd - Total Eclipse
0/1
recenze/hodnocení
Pink 1994 Pink Floyd - The Division Bell
hodnocení/rating Pink Floyd - The Division Bell
42/38
recenze/hodnocení
Pink 1995 Pink Floyd - Pulse
hodnocení/rating Pink Floyd - Pulse
7/7
recenze/hodnocení
Pink 1995 Pink Floyd - P-U-L-S-E
hodnocení/rating Pink Floyd - P-U-L-S-E
0/2
recenze/hodnocení
Pink 2000 Pink Floyd - Is There Anybody Out There
hodnocení/rating Pink Floyd - Is There Anybody Out There
2/2
recenze/hodnocení
Pink 2001 Pink Floyd - Echoes, The Best of Pink Floyd
hodnocení/rating Pink Floyd - Echoes, The Best of Pink Floyd
12/8
recenze/hodnocení
Pink 2003 Pink Floyd - Dark Side Of The Moon (30th an. ed.)
hodnocení/rating Pink Floyd - Dark Side Of The Moon (30th an. ed.)
5/2
recenze/hodnocení
Pink 2003 Pink Floyd - Classic Albums: Pink Floyd - The Dark Side Of The Moon (DVD)
hodnocení/rating Pink Floyd - Classic  Albums:  Pink Floyd - The Dark Side Of The Moon   (DVD)
0/0
recenze/hodnocení
Pink 2011 Pink Floyd - The Dark Side of The Moon: Live at Wembley 1974
hodnocení/rating Pink Floyd - The Dark Side of The Moon: Live at Wembley 1974
1/1
recenze/hodnocení
Pink 2011 Pink Floyd - A Foot In The Door : The Best Of Pink Floyd
hodnocení/rating Pink Floyd - A Foot In The Door  : The Best Of Pink Floyd
1/1
recenze/hodnocení
Pink 2014 Pink Floyd - The Endless River
hodnocení/rating Pink Floyd - The Endless River
9/18
recenze/hodnocení
Pink 2015 Pink Floyd - 1965: Their First Recordings (EP)
hodnocení/rating Pink Floyd - 1965: Their First Recordings (EP)
1/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000