Phoenix

/

Skupinu Phoenix založili v roce 1962 v rumunském Temešváru kytarista Nicu Covaci a baskytarista Béla Kamocsa. O něco později se k nim přidali další kytarista Claudiu Rotaru, zpěvák Florin "Moni" Bordeianu a bubeník Ioan "Pilu" Ştefanovici. Phoenix si brzy získal početné řady příznivců, možná i proto se ale stal trnem v oku představitelů Ceauşeskova režimu.

Zpočátku kapela vystupovala pod názvem Sfinţii (Svatí) a hrála převážně převzaté písně. V roce 1968 nahrál Phoenix své první EP, které obsahovalo dvě původní skladby a dva covery - píseň Lady Madonna z repertoáru Beatles a Friday on My Mind od The Easybeats. O rok později se na rumunském trhu objevilo další EP Floarea stîncilor se čtyřmi originálními... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Phoenix 1973 Phoenix - Cei ce ne-au dat nume
hodnocení/rating Phoenix - Cei ce ne-au dat nume
0/0
recenze/hodnocení
Phoenix 1974 Phoenix - Mugur de fluier
hodnocení/rating Phoenix - Mugur de fluier
0/0
recenze/hodnocení
Phoenix 1975 Phoenix - Cantofabule
hodnocení/rating Phoenix - Cantofabule
0/0
recenze/hodnocení
Phoenix 2000 Phoenix - In umbra marelui urs
hodnocení/rating Phoenix - In umbra marelui urs
0/0
recenze/hodnocení
Phoenix 2005 Phoenix - Baba Novak
hodnocení/rating Phoenix - Baba Novak
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000