Petřina, Ota

Přestože velkou část svého muzikantského života strávil nahráváním desek, psaním a aranžováním převážně pro popové zpěváky, patří k našim nejuznávanějším rockovým kytaristům. Proč Ota Petřina vůbec začal natáčet sólově? „Chtěl jsem uplatnit věci, které bych nikomu jinému nemohl dát,“ odpovídal Janu Rejžkovi v roce 1983. „Třeba Nebýt tebe, to si fakt neumím představit, kdo by to mohl zpívat. Jsou dvě možnosti. Buď se někdo najde, jako Neckář či Petra Janů, nebo ne, a tak to udělám sám. I když samozřejmě neznám všechny zpěváky u nás, radši sám.“ Petřina se na svých sólových nahrávkách ujal vedle kytar, harmoniky také zpěvu. „Mě zpívat naštěstí nikdo neučil. Zpívám, jak to jde, ale to asi... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Petřina, 1977 Petřina, Ota - Planetárium [Václav Neckář & Bacily]
hodnocení/rating Petřina, Ota - Planetárium [Václav Neckář & Bacily]
8/6
recenze/hodnocení
Petřina, 1978 Petřina, Ota - Super-robot [Super-robot]
hodnocení/rating Petřina, Ota - Super-robot [Super-robot]
10/8
recenze/hodnocení
Petřina, 1980 Petřina, Ota - Petra Janů - Exploduj !
hodnocení/rating Petřina, Ota - Petra Janů - Exploduj !
1/2
recenze/hodnocení
Petřina, 1982 Petřina, Ota - Planetarium [Václav Neckář and his Bacilli]
hodnocení/rating Petřina, Ota - Planetarium [Václav Neckář and his Bacilli]
0/0
recenze/hodnocení
Petřina, 1983 Petřina, Ota - Pečeť [Super-robot]
hodnocení/rating Petřina, Ota - Pečeť [Super-robot]
4/6
recenze/hodnocení
Petřina, 1998 Petřina, Ota - Veteráni studené války [Juračka, Růžek, Petřina]
hodnocení/rating Petřina, Ota - Veteráni studené války [Juračka, Růžek, Petřina]
1/3
recenze/hodnocení
Petřina, 2009 Petřina, Ota - Komplet [Super-robot]
hodnocení/rating Petřina, Ota - Komplet [Super-robot]
1/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000