Patto

Jedna z neprávom pozabudnutých britských skupín, ktorá fungovala na pomedzí rocku a džezu, sa volala Patto. Názov reflektoval meno speváka (Mike Patto) a jej počiatky možno vystopovať v skupine Timebox, ktorá nahrala v rozpätí rokov 1967-1969 sedem singlov (aj s klávesákom Chrisom Holmesom) a napokon v zložení Mike Patto (spev), John Halsey (bicie), Olly Halsall (gitara, klávesy, spev) a Clive Griffiths (basa, spev) zmenila meno na Patto.

Podarilo sa jej uzavrieť kontrakt s vydavateľstvom Vertigo, kde nahrala dva vynikajúce džez rockové albumy, Patto (1970) a Hold your fire (1971). Následne na značke Island vydali Roll’em, smoke’em, put another line out (1972). Komerčný neúspech nevyvážila ani koncertná aktivita, takže sa skupina... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Patto 1970 Patto - Patto
hodnocení/rating Patto - Patto
3/4
recenze/hodnocení
Patto 1971 Patto - Hold your fire
hodnocení/rating Patto - Hold your fire
1/3
recenze/hodnocení
Patto 1971 Patto - BBC Live in Concert
hodnocení/rating Patto - BBC Live in Concert
0/0
recenze/hodnocení
Patto 1972 Patto - Roll’em, smoke’em, put another line out
hodnocení/rating Patto - Roll’em, smoke’em, put another line out
0/0
recenze/hodnocení
Patto 1972 Patto - The Tornington Finchley London 1972
hodnocení/rating Patto - The Tornington Finchley London 1972
0/0
recenze/hodnocení
Patto 1995 Patto - Monkey's bum (1973)
hodnocení/rating Patto - Monkey's bum (1973)
0/2
recenze/hodnocení
Patto 2000 Patto - Live At The Black Swan, Sheffield „Warts and all“ (1971)
hodnocení/rating Patto - Live At The Black Swan, Sheffield „Warts and all“ (1971)
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000