Pastorius, Jaco

Jaco Pastorius (1. prosince 1951 – 21. září 1987) byl legendární jazzový a rockový baskytarista 70. let dvacátého století.
Významným způsobem se zasloužil o popularizaci bezpražcové baskytary. Mnozí jej považují za nejlepšího hráče na tento nástroj vůbec.

Stal se legendou už v mladém věku (1951–1987). Jeho cesta na vrchol byla stejně nezadržitelná jako neodvratný byl jeho pád. Fenomenálně talentovaný kluk, posledlý hudbou a sportem, extrovert s vnitřní energií, ktorá mu umožňovala prohlašovat se za „najlepšího baskytaristu na světě“. Miloval hudbu a nechápal ji jako soubor prstových cvičení. Jacovi hudba kolovala v žilách namísto krve. Dokázal ji prožít i pochopit její smysl a význam. Zabýval... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Pastorius, 1974 Pastorius, Jaco - Jaco (Pastorius / Metheny / Ditmas / Bley)
hodnocení/rating Pastorius, Jaco - Jaco (Pastorius / Metheny / Ditmas / Bley)
0/0
recenze/hodnocení
Pastorius, 1976 Pastorius, Jaco - Jaco Pastorius
hodnocení/rating Pastorius, Jaco - Jaco Pastorius
1/1
recenze/hodnocení
Pastorius, 1981 Pastorius, Jaco - Word of Mouth
hodnocení/rating Pastorius, Jaco - Word of Mouth
0/0
recenze/hodnocení
Pastorius, 1983 Pastorius, Jaco - Invitation (Live)
hodnocení/rating Pastorius, Jaco - Invitation (Live)
0/0
recenze/hodnocení
Pastorius, 1986 Pastorius, Jaco - Heavy 'N Jazz
hodnocení/rating Pastorius, Jaco - Heavy 'N Jazz
0/0
recenze/hodnocení
Pastorius, 1995 Pastorius, Jaco - Birthday Concert (Live)
hodnocení/rating Pastorius, Jaco - Birthday Concert (Live)
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000