Orme, Le

Jedna z najznámejších talianskych art rockových skupín, Le Orme, vznikla v roku 1966 v zložení Aldo Tagliapietra (spev, gitara), Nino Smeraldi (gitara), Claudio Galieti (basa) a
Marino Rebeschini (bicie). Po personálnych zmenách (prišiel bubeník Giuseppe "Michi" Dei Rossi, sem-tam ho krátko suploval Dave Baker, v roku 1969 odišiel Galieti) sa ustálila zostava aj s Antoniom "Toni" Pagliucom (klávesy).

Ako typická britskou vlnou ovplyvnená psychedelicko-beatová skupina vydala niekoľko singlov a v roku 1968 aj album Ad Gloriam na značke Car Juke Box. O rok neskôr vydala tá istá firma album zložený zo singlov, L’Aurora delle Orme. Týmto počinom končí nielen viacčlenná zostava, ale aj dovtedajší štýl.

Skupina v... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Orme, 1969 Orme, Le - Ad Gloriam
hodnocení/rating Orme, Le - Ad Gloriam
1/1
recenze/hodnocení
Orme, 1970 Orme, Le - L'aurora delle Orme
hodnocení/rating Orme, Le - L'aurora delle Orme
1/1
recenze/hodnocení
Orme, 1971 Orme, Le - Collage
hodnocení/rating Orme, Le - Collage
3/4
recenze/hodnocení
Orme, 1972 Orme, Le - Uomo Di Pezza
hodnocení/rating Orme, Le - Uomo Di Pezza
2/2
recenze/hodnocení
Orme, 1973 Orme, Le - Felona e Sorona
hodnocení/rating Orme, Le - Felona e Sorona
3/3
recenze/hodnocení
Orme, 1974 Orme, Le - In Concerto
hodnocení/rating Orme, Le - In Concerto
0/0
recenze/hodnocení
Orme, 1974 Orme, Le - Contrappunti
hodnocení/rating Orme, Le - Contrappunti
1/1
recenze/hodnocení
Orme, 1975 Orme, Le - Smogmagica
hodnocení/rating Orme, Le - Smogmagica
1/1
recenze/hodnocení
Orme, 1975 Orme, Le - Beyond Leng
hodnocení/rating Orme, Le - Beyond Leng
0/0
recenze/hodnocení
Orme, 1976 Orme, Le - Verita' Nascoste
hodnocení/rating Orme, Le - Verita' Nascoste
1/1
recenze/hodnocení
Orme, 1976 Orme, Le - Canzone d'amore
hodnocení/rating Orme, Le - Canzone d'amore
0/0
recenze/hodnocení
Orme, 1977 Orme, Le - Storria o leggenda
hodnocení/rating Orme, Le - Storria o leggenda
1/1
recenze/hodnocení
Orme, 1978 Orme, Le - Le Orme Antologia 67-69 vol.1
hodnocení/rating Orme, Le - Le Orme Antologia 67-69 vol.1
0/0
recenze/hodnocení
Orme, 1979 Orme, Le - Florian
hodnocení/rating Orme, Le - Florian
1/1
recenze/hodnocení
Orme, 1980 Orme, Le - Piccola Rapsodia Dell'Ape
hodnocení/rating Orme, Le - Piccola Rapsodia Dell'Ape
0/0
recenze/hodnocení
Orme, 1982 Orme, Le - Venerdi
hodnocení/rating Orme, Le - Venerdi
0/0
recenze/hodnocení
Orme, 1983 Orme, Le - Le Orme (70s collection) - 1983
hodnocení/rating Orme, Le - Le Orme (70s collection) - 1983
0/0
recenze/hodnocení
Orme, 1990 Orme, Le - Orme
hodnocení/rating Orme, Le - Orme
0/0
recenze/hodnocení
Orme, 1993 Orme, Le - Antologia 1970-1980
hodnocení/rating Orme, Le - Antologia 1970-1980
0/0
recenze/hodnocení
Orme, 1995 Orme, Le - Biancaneve
hodnocení/rating Orme, Le - Biancaneve
0/0
recenze/hodnocení
Orme, 1996 Orme, Le - Il Fiume
hodnocení/rating Orme, Le - Il Fiume
0/0
recenze/hodnocení
Orme, 1997 Orme, Le - Amico Di Ieri
hodnocení/rating Orme, Le - Amico Di Ieri
0/0
recenze/hodnocení
Orme, 2001 Orme, Le - Elementi
hodnocení/rating Orme, Le - Elementi
1/1
recenze/hodnocení
Orme, 2004 Orme, Le - L'infinito
hodnocení/rating Orme, Le - L'infinito
1/2
recenze/hodnocení
Orme, 2008 Orme, Le - Live in Pennsylvania
hodnocení/rating Orme, Le - Live in Pennsylvania
1/1
recenze/hodnocení
Orme, 2011 Orme, Le - La Via Della Seta
hodnocení/rating Orme, Le - La Via Della Seta
1/1
recenze/hodnocení
Orme, 2016 Orme, Le - Felona e/and Sorona 2016
hodnocení/rating Orme, Le - Felona e/and Sorona 2016
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000