Oregon

Oregon je americká kapela založená v roku 1971. Jej zakladajúci členovia boli Ralph Towner (gitara, piano, syntetizátor, trúbka), Paul McCandless (dychové nástroje), Glen Moore (kontrabas, husle, piano) a Collin Walcott (perkusie, sitár, tabla). Patria medzi najzásadnejšie jazzové formácie, ktoré spojili vo výraznej miere prvky východnej a západnej hudby. Ich tvorba je predovšetkým syntézou moderného jazzu, fusion, vážnej hudby, world music a new age. Kapelu Oregon môžeme právom nazvať aj progresívnou, nielen kvôli širokému štýlovému záberu, ale aj pre ich citlivú prácu s melódiami a zároveň experimentálnymi či avantgardnými postupmi.

Legendárnym sa stal hneď ich debut Music Of Another Present Era (1972), ktorý predstavil... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Oregon 1972 Oregon - Music Of Another Present Era
hodnocení/rating Oregon - Music Of Another Present Era
0/0
recenze/hodnocení
Oregon 1973 Oregon - Distant Hills
hodnocení/rating Oregon - Distant Hills
0/1
recenze/hodnocení
Oregon 1974 Oregon - Winter Light
hodnocení/rating Oregon - Winter Light
0/1
recenze/hodnocení
Oregon 1975 Oregon - In Concert
hodnocení/rating Oregon - In Concert
0/0
recenze/hodnocení
Oregon 1976 Oregon - Together (with Elvin Jones)
hodnocení/rating Oregon - Together (with Elvin Jones)
0/0
recenze/hodnocení
Oregon 1977 Oregon - Friends
hodnocení/rating Oregon - Friends
0/1
recenze/hodnocení
Oregon 1978 Oregon - Violin
hodnocení/rating Oregon - Violin
0/0
recenze/hodnocení
Oregon 1978 Oregon - Out Of The Woods
hodnocení/rating Oregon - Out Of The Woods
0/1
recenze/hodnocení
Oregon 1979 Oregon - Roots In The Sky
hodnocení/rating Oregon - Roots In The Sky
0/0
recenze/hodnocení
Oregon 1979 Oregon - Moon And Mind
hodnocení/rating Oregon - Moon And Mind
0/0
recenze/hodnocení
Oregon 1980 Oregon - In Performance
hodnocení/rating Oregon - In Performance
0/0
recenze/hodnocení
Oregon 1980 Oregon - Our First Record
hodnocení/rating Oregon - Our First Record
0/0
recenze/hodnocení
Oregon 1983 Oregon - Oregon
hodnocení/rating Oregon - Oregon
0/0
recenze/hodnocení
Oregon 1985 Oregon - Crossing
hodnocení/rating Oregon - Crossing
0/0
recenze/hodnocení
Oregon 1987 Oregon - Ecotopia
hodnocení/rating Oregon - Ecotopia
0/0
recenze/hodnocení
Oregon 1989 Oregon - 45th Parallel
hodnocení/rating Oregon - 45th Parallel
0/0
recenze/hodnocení
Oregon 1991 Oregon - Always, Never, And Forever
hodnocení/rating Oregon - Always, Never, And Forever
0/0
recenze/hodnocení
Oregon 1994 Oregon - Troika
hodnocení/rating Oregon - Troika
0/0
recenze/hodnocení
Oregon 1995 Oregon - Beyond Words
hodnocení/rating Oregon - Beyond Words
0/0
recenze/hodnocení
Oregon 1997 Oregon - Northwest Passage
hodnocení/rating Oregon - Northwest Passage
0/0
recenze/hodnocení
Oregon 1998 Oregon - Music For A Midsummer Night's Dream
hodnocení/rating Oregon - Music For A Midsummer Night's Dream
0/0
recenze/hodnocení
Oregon 2000 Oregon - Oregon In Moscow (Oregon with The Moscow Tchaikovsky Symphony Orchestra)
hodnocení/rating Oregon - Oregon In Moscow (Oregon with The Moscow Tchaikovsky Symphony Orchestra)
0/0
recenze/hodnocení
Oregon 2002 Oregon - Live At Yoshi's
hodnocení/rating Oregon - Live At Yoshi's
0/0
recenze/hodnocení
Oregon 2005 Oregon - Prime
hodnocení/rating Oregon - Prime
0/0
recenze/hodnocení
Oregon 2007 Oregon - 1000 Kilometers
hodnocení/rating Oregon - 1000 Kilometers
0/0
recenze/hodnocení
Oregon 2010 Oregon - In Stride
hodnocení/rating Oregon - In Stride
0/0
recenze/hodnocení
Oregon 2012 Oregon - Family Tree
hodnocení/rating Oregon - Family Tree
0/1
recenze/hodnocení
Oregon 2017 Oregon - Lantern
hodnocení/rating Oregon - Lantern
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000