Olympic

Rocková legenda, která v 60. letech sehrála jednu z nejvýznamnějších rolí při utváření a vývoji české beatové scény, zvláště poté, co přestala být pouze doprovodnou kapelou Josefa Laufera, Pavla Bobka, Mikiho Volka, Nadi Urbánkové, Yvonne Přenosilové a dalších.
Její existence se datuje od r. 1963 a trvá dosud. LP Želva, Pták Rosomák a Jedeme jedeme patří ke zlatému fondu českého popu a rocku.
Na druhou stranu Olympic dokázal od počátku 70. let vyprodukovat řadu nahrávek vyloženě se podbízejích nevkusu většiny a gramofonových papalášů a když se výhradním autorem a zpěvákem stal Petr Janda, kapela pro řadu dřívějších příznivců přestala být zajímavá.
Řadím se k nim, ale kdokoliv může popis této... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Olympic 1968 Olympic - Želva
hodnocení/rating Olympic - Želva
4/12
recenze/hodnocení
Olympic 1969 Olympic - Pták Rosomák
hodnocení/rating Olympic - Pták Rosomák
3/7
recenze/hodnocení
Olympic 1971 Olympic - Jedeme jedeme
hodnocení/rating Olympic - Jedeme jedeme
6/11
recenze/hodnocení
Olympic 1973 Olympic - 4
hodnocení/rating Olympic - 4
4/7
recenze/hodnocení
Olympic 1976 Olympic - 12 nej
hodnocení/rating Olympic - 12 nej
2/3
recenze/hodnocení
Olympic 1978 Olympic - Marathón
hodnocení/rating Olympic - Marathón
3/8
recenze/hodnocení
Olympic 1980 Olympic - Prázdniny na Zemi
hodnocení/rating Olympic - Prázdniny na Zemi
4/10
recenze/hodnocení
Olympic 1981 Olympic - Ulice
hodnocení/rating Olympic - Ulice
1/5
recenze/hodnocení
Olympic 1982 Olympic - Rokenrol
hodnocení/rating Olympic - Rokenrol
0/1
recenze/hodnocení
Olympic 1983 Olympic - Olympic v Lucerně
hodnocení/rating Olympic - Olympic v Lucerně
1/3
recenze/hodnocení
Olympic 1984 Olympic - Laboratoř
hodnocení/rating Olympic - Laboratoř
1/3
recenze/hodnocení
Olympic 1985 Olympic - Kanagom
hodnocení/rating Olympic - Kanagom
1/3
recenze/hodnocení
Olympic 1986 Olympic - Bigbít
hodnocení/rating Olympic - Bigbít
1/3
recenze/hodnocení
Olympic 1988 Olympic - Když ti svítí zelená
hodnocení/rating Olympic - Když ti svítí zelená
1/2
recenze/hodnocení
Olympic 1990 Olympic - Ó, jé
hodnocení/rating Olympic - Ó, jé
2/4
recenze/hodnocení
Olympic 1993 Olympic - Lucerna Live
hodnocení/rating Olympic - Lucerna Live
0/1
recenze/hodnocení
Olympic 1994 Olympic - Dávno
hodnocení/rating Olympic - Dávno
0/2
recenze/hodnocení
Olympic 1995 Olympic - Unplugged
hodnocení/rating Olympic - Unplugged
0/1
recenze/hodnocení
Olympic 1996 Olympic - Singly I.
hodnocení/rating Olympic - Singly I.
0/1
recenze/hodnocení
Olympic 1996 Olympic - Singly II.
hodnocení/rating Olympic - Singly II.
0/1
recenze/hodnocení
Olympic 1997 Olympic - Brejle
hodnocení/rating Olympic - Brejle
0/1
recenze/hodnocení
Olympic 1997 Olympic - Ondráš podotýká...
hodnocení/rating Olympic - Ondráš podotýká...
0/0
recenze/hodnocení
Olympic 1997 Olympic - Singly III
hodnocení/rating Olympic - Singly III
0/1
recenze/hodnocení
Olympic 1997 Olympic - Singly IV.
hodnocení/rating Olympic - Singly IV.
0/2
recenze/hodnocení
Olympic 1998 Olympic - Singly V.
hodnocení/rating Olympic - Singly V.
0/1
recenze/hodnocení
Olympic 1998 Olympic - Singly VI.
hodnocení/rating Olympic - Singly VI.
0/1
recenze/hodnocení
Olympic 1999 Olympic - Singly VII.
hodnocení/rating Olympic - Singly VII.
0/1
recenze/hodnocení
Olympic 1999 Olympic - Karavana
hodnocení/rating Olympic - Karavana
0/2
recenze/hodnocení
Olympic 2003 Olympic - Dám si tě klonovat
hodnocení/rating Olympic - Dám si tě klonovat
0/1
recenze/hodnocení
Olympic 2004 Olympic - Stejskání (Slavné rockové balady a šansony)
hodnocení/rating Olympic - Stejskání (Slavné rockové balady a šansony)
0/2
recenze/hodnocení
Olympic 2007 Olympic - Sopka
hodnocení/rating Olympic - Sopka
0/1
recenze/hodnocení
Olympic 2012 Olympic - OLYMPIC 50 - Hity,singly,rarity(5 CD)
hodnocení/rating Olympic - OLYMPIC  50 - Hity,singly,rarity(5 CD)
0/1
recenze/hodnocení
Olympic 2013 Olympic - Souhvězdí šílenců
hodnocení/rating Olympic - Souhvězdí šílenců
1/1
recenze/hodnocení
Olympic 2014 Olympic - Souhvězdí drsňáků
hodnocení/rating Olympic - Souhvězdí drsňáků
0/1
recenze/hodnocení
Olympic 2015 Olympic - Souhvězdí romantiků
hodnocení/rating Olympic - Souhvězdí romantiků
0/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000