Oldfield, Mike

Mike Oldfield (* 15. května 1953, Reading), vlastním jménem Michael Gordon Oldfield, je britský multiinstrumentalista, skladatel a zpěvák. V jeho skladbách se snoubí styly rocku, New Age, etno, world music a klasické hudby. Mezi jeho nejznámější díla patří debutové album Tubular Bells a píseň Moonlight Shadow z roku 1983.

Rodiči Mika Oldfielda byli Maureen a Raymond Oldfieldovi, zdravotní sestra a doktor. Jeho starší sourozenci, sestra Sally a bratr Terry, jsou úspěšní hudebníci, kteří již vydali několik sólových alb a kteří se podíleli na některých albech svého mladšího bratra. Mike Oldfield navštěvoval nyní již zaniklou školu Presentation College v Readingu.

Oldfieldova hudební kariéra začala poměrně... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Oldfield, 1973 Oldfield, Mike - Tubular Bells
hodnocení/rating Oldfield, Mike - Tubular Bells
8/16
recenze/hodnocení
Oldfield, 1974 Oldfield, Mike - Hergest Ridge
hodnocení/rating Oldfield, Mike - Hergest Ridge
3/5
recenze/hodnocení
Oldfield, 1975 Oldfield, Mike - Ommadawn
hodnocení/rating Oldfield, Mike - Ommadawn
3/7
recenze/hodnocení
Oldfield, 1975 Oldfield, Mike - The Orchestral Tubular Bells
hodnocení/rating Oldfield, Mike - The Orchestral Tubular Bells
0/1
recenze/hodnocení
Oldfield, 1978 Oldfield, Mike - Incantation
hodnocení/rating Oldfield, Mike - Incantation
1/2
recenze/hodnocení
Oldfield, 1979 Oldfield, Mike - Exposed
hodnocení/rating Oldfield, Mike - Exposed
1/1
recenze/hodnocení
Oldfield, 1979 Oldfield, Mike - Platinum
hodnocení/rating Oldfield, Mike - Platinum
1/3
recenze/hodnocení
Oldfield, 1980 Oldfield, Mike - Q.E.2
hodnocení/rating Oldfield, Mike - Q.E.2
2/2
recenze/hodnocení
Oldfield, 1982 Oldfield, Mike - Five Miles Out
hodnocení/rating Oldfield, Mike - Five Miles Out
1/2
recenze/hodnocení
Oldfield, 1983 Oldfield, Mike - Crises
hodnocení/rating Oldfield, Mike - Crises
5/9
recenze/hodnocení
Oldfield, 1984 Oldfield, Mike - Discovery
hodnocení/rating Oldfield, Mike - Discovery
0/3
recenze/hodnocení
Oldfield, 1984 Oldfield, Mike - The Killing Fields
hodnocení/rating Oldfield, Mike - The Killing Fields
0/0
recenze/hodnocení
Oldfield, 1987 Oldfield, Mike - Islands
hodnocení/rating Oldfield, Mike - Islands
0/3
recenze/hodnocení
Oldfield, 1989 Oldfield, Mike - Earth Moving
hodnocení/rating Oldfield, Mike - Earth Moving
1/6
recenze/hodnocení
Oldfield, 1990 Oldfield, Mike - Amarok
hodnocení/rating Oldfield, Mike - Amarok
4/8
recenze/hodnocení
Oldfield, 1991 Oldfield, Mike - Heaven´s Open
hodnocení/rating Oldfield, Mike - Heaven´s Open
0/1
recenze/hodnocení
Oldfield, 1992 Oldfield, Mike - Tubular Bells II
hodnocení/rating Oldfield, Mike - Tubular Bells II
3/5
recenze/hodnocení
Oldfield, 1994 Oldfield, Mike - The Songs of Distant Earth
hodnocení/rating Oldfield, Mike - The Songs of Distant Earth
2/5
recenze/hodnocení
Oldfield, 1996 Oldfield, Mike - Voyager
hodnocení/rating Oldfield, Mike - Voyager
0/2
recenze/hodnocení
Oldfield, 1998 Oldfield, Mike - Tubular Bells III
hodnocení/rating Oldfield, Mike - Tubular Bells III
0/2
recenze/hodnocení
Oldfield, 1999 Oldfield, Mike - Guitars
hodnocení/rating Oldfield, Mike - Guitars
0/1
recenze/hodnocení
Oldfield, 1999 Oldfield, Mike - The Millennium Bell
hodnocení/rating Oldfield, Mike - The Millennium Bell
1/2
recenze/hodnocení
Oldfield, 2002 Oldfield, Mike - Tres Lunas
hodnocení/rating Oldfield, Mike - Tres Lunas
0/1
recenze/hodnocení
Oldfield, 2003 Oldfield, Mike - Tubular Bells 2003
hodnocení/rating Oldfield, Mike - Tubular Bells 2003
1/2
recenze/hodnocení
Oldfield, 2005 Oldfield, Mike - Light + Shade /2CD
hodnocení/rating Oldfield, Mike - Light + Shade /2CD
0/1
recenze/hodnocení
Oldfield, 2006 Oldfield, Mike - Live at Montreux 1981 (DVD)
hodnocení/rating Oldfield, Mike - Live at Montreux 1981 (DVD)
1/1
recenze/hodnocení
Oldfield, 2008 Oldfield, Mike - Music Of The Spheres
hodnocení/rating Oldfield, Mike - Music Of The Spheres
1/4
recenze/hodnocení
Oldfield, 2012 Oldfield, Mike - Two Sides (The Very Best of Mike Oldfield)
hodnocení/rating Oldfield, Mike - Two Sides (The Very Best of Mike Oldfield)
0/0
recenze/hodnocení
Oldfield, 2014 Oldfield, Mike - Man on the rocks
hodnocení/rating Oldfield, Mike - Man on the rocks
1/9
recenze/hodnocení
Oldfield, 2017 Oldfield, Mike - Return To Ommadawn
hodnocení/rating Oldfield, Mike - Return To Ommadawn
3/10
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000