Oasis

Oasis je britská alternatívno-rocková kapela založená v roku 1991. Dosť často ich však priradzujú k štýlu britpop, čo je vlastne len akási melodickejšia forma alternatívneho rocku z Veľkej Británie. Pôvodná zostava pozostávala z nasledujúcich členov - Liam Gallagher (spev, tamburína), Noel Gallagher (gitara, spev), Paul "Bonehead" Arthurs (gitara), Paul "Guigsy" McGuigan (basa) a Tony McCarroll (bicie). V 90-tých rokoch patrili medzi najúspešnejšie a najuznávanejšie rockové telesá na svete. Predali viac ako 75 miliónov nosičov. Za týmto úspechom stojí predovšetkým ich hlavný skladateľ a hnací motor Noel Gallagher. Ako svoje vzory uvádzali napr. The Beatles, The Stone Roses, Sex Pistols, Velvet Underground, The Stooges, Slade, T.Rex, David Bowie,... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Oasis 1994 Oasis - Definitely Maybe
hodnocení/rating Oasis - Definitely Maybe
0/0
recenze/hodnocení
Oasis 1995 Oasis - (What's The Story) Morning Glory?
hodnocení/rating Oasis - (What's The Story) Morning Glory?
0/0
recenze/hodnocení
Oasis 1997 Oasis - Be Here Now
hodnocení/rating Oasis - Be Here Now
0/0
recenze/hodnocení
Oasis 2000 Oasis - Standing On The Shoulder Of Giants
hodnocení/rating Oasis - Standing On The Shoulder Of Giants
0/0
recenze/hodnocení
Oasis 2002 Oasis - Heathen Chemistry
hodnocení/rating Oasis - Heathen Chemistry
0/0
recenze/hodnocení
Oasis 2005 Oasis - Don't Believe The Truth
hodnocení/rating Oasis - Don't Believe The Truth
0/0
recenze/hodnocení
Oasis 2008 Oasis - Dig Out Your Soul
hodnocení/rating Oasis - Dig Out Your Soul
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000