Novalis

Počiatkom sedemdesiatych rokov sa v Hamburgu pôsobiaci Jürgen Wenzel (spev, akustická gitara) a Heino Schünzel (basa) rozhodli, že založia kapelu.

Koncom roku 1971 vyhlásili konkurz a na post klávesáka sa dostal Lutz Rahns, bicie obsadil Hartwig Biereichel a skupina Mosaik bola na svete. Zakrátko zmenila názov na Novalis (pseudonym jedného básnika, filozofa a spisovateľa z obdobia nemeckého romantizmu) a premiéru si odbila v jednej hamburskej fabrike počiatkom roku 1972. Debutový album Banished bridge z roku 1973 ukázal, že skupina má ambície vtesnať sa do sfér rocku so symfonickými presahmi. Následné turné kapelu dostalo na pódiá s formáciami ako Jane a Emergency, koncom roku 1973 sa k zostave pridal ďalší gitarista Detlef Job. Už v... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Novalis 1973 Novalis - Banished bridge
hodnocení/rating Novalis - Banished bridge
0/1
recenze/hodnocení
Novalis 1975 Novalis - Novalis
hodnocení/rating Novalis - Novalis
1/1
recenze/hodnocení
Novalis 1976 Novalis - Sommerabend
hodnocení/rating Novalis - Sommerabend
2/3
recenze/hodnocení
Novalis 1977 Novalis - Brandung
hodnocení/rating Novalis - Brandung
0/0
recenze/hodnocení
Novalis 1977 Novalis - Konzerte
hodnocení/rating Novalis - Konzerte
0/0
recenze/hodnocení
Novalis 1978 Novalis - Vielleicht bist du ein Clown?
hodnocení/rating Novalis - Vielleicht bist du ein Clown?
0/0
recenze/hodnocení
Novalis 1979 Novalis - Flossenengel
hodnocení/rating Novalis - Flossenengel
0/0
recenze/hodnocení
Novalis 1980 Novalis - Augenblicke
hodnocení/rating Novalis - Augenblicke
0/0
recenze/hodnocení
Novalis 1982 Novalis - Neumond
hodnocení/rating Novalis - Neumond
0/0
recenze/hodnocení
Novalis 1983 Novalis - Sterntaucher
hodnocení/rating Novalis - Sterntaucher
0/0
recenze/hodnocení
Novalis 1984 Novalis - Bumerang
hodnocení/rating Novalis - Bumerang
0/0
recenze/hodnocení
Novalis 1985 Novalis - Nach uns die Flut
hodnocení/rating Novalis - Nach uns die Flut
0/0
recenze/hodnocení
Novalis 1993 Novalis - Novalis lebt!
hodnocení/rating Novalis - Novalis lebt!
0/0
recenze/hodnocení
Novalis 2009 Novalis - Letztes Konzert 1984
hodnocení/rating Novalis - Letztes Konzert 1984
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000