Nova, Aldo

Kanadský multiinstrumentalista a zpěvák, vlastním jménem Aldo Caporuscio. Narodil se 13. listopadu roku 1956 v Montrealu, své první kroky na hudebním poli učinil až v 15 letech, kdy jej k hraní na kytaru přivedl vliv Jimiho Hendrixe.

Své první eponymní album vydal v roce 1981 u Portrait Records a dosáhl s ním opravdu výrazného komerčního úspěchu. I když se mu už nikdy nepodařilo na tento úspěch navázat, jeho kariéra pokračovala poměrně solidně i v dalších letech.

Aldo spolupracoval mimo jiné s kapelou Blue Öyster Cult, Michaelem Boltonem, Litou Fordovou a Johnem Bon Jovim, v roli producenta a skladatele ovlivnil i hudební vzestup Céline Dionové. Jeho zatím posledním sólovým albem je převážně instrumentální... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Nova, 1981 Nova, Aldo - Aldo Nova
hodnocení/rating Nova, Aldo - Aldo Nova
0/0
recenze/hodnocení
Nova, 1983 Nova, Aldo - Subject...Aldo Nova
hodnocení/rating Nova, Aldo - Subject...Aldo Nova
1/1
recenze/hodnocení
Nova, 1985 Nova, Aldo - Twitch
hodnocení/rating Nova, Aldo - Twitch
0/0
recenze/hodnocení
Nova, 1991 Nova, Aldo - Blood on the Bricks
hodnocení/rating Nova, Aldo - Blood on the Bricks
0/0
recenze/hodnocení
Nova, 1997 Nova, Aldo - Nova's Dream
hodnocení/rating Nova, Aldo - Nova's Dream
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000