Nine Days’ Wonder

Nemecká rocková kapela Nine Days’ Wonder z Mannheimu sa na stránky hudobnej histórie vrhla s vervou Franka Zappu a nič progresívne jej nebolo cudzie. V zostave pôsobilo aj niekoľko hráčov inej ako nemeckej národnosti.

Vznikla v roku 1966, kedy ju založil bubeník a spevák Walter Seyffer. Zostava sa napokon ustálila v zložení Seyffer, Rolf Henning (gitara, piano), John Earle (Ír – dychy), Karl Mutschlechner (Rakúšan – basa) a Martin Roscoe (Angličan - bicie). Počiatkom roku 1971 nahrala debutový album Nine Days’ Wonder, ktorý je ťažko „zappovský“. Kapela sa však v roku 1972 rozpadla.

Earle odišiel do Anglicka a pridal sa k skvelej formácii Gnidrolog, s ktorou nahral album Lady Lake. Roscoe chvíľku pôsobil v 2066 &... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Nine 1971 Nine Days’ Wonder - Nine Days’ Wonder
hodnocení/rating Nine Days’ Wonder - Nine Days’ Wonder
1/1
recenze/hodnocení
Nine 1973 Nine Days’ Wonder - We never lost control
hodnocení/rating Nine Days’ Wonder - We never lost control
1/1
recenze/hodnocení
Nine 1974 Nine Days’ Wonder - Only the dancer
hodnocení/rating Nine Days’ Wonder - Only the dancer
0/0
recenze/hodnocení
Nine 1976 Nine Days’ Wonder - Sonnet to Billy Frost
hodnocení/rating Nine Days’ Wonder - Sonnet to Billy Frost
0/0
recenze/hodnocení
Nine 2001 Nine Days’ Wonder - The best years of your life?
hodnocení/rating Nine Days’ Wonder - The best years of your life?
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000