Nightwish

Skupina vznikla v roce 1996. Tuomas Holopainen, operní zpěvačka Tarja Turunen a kytarista Emppu Vuorinen společně nahráli demo, které podle první písně pojmenovali 'Nightwish'.

Poté se sestava rozšířila o bubeníka Lorda Juliuse 'Jukku' Nevalainena a baskytaristu Samiho Vänsku. Samiho po pár letech nahradil Marco Hietala. Namísto Tarji, která byla nakonec (r. 2005) z kapely vyloučena, byla v květnu 2007 oznámena nová zpěvačka, Švédka Anette Olzon.

Angels Fall First (1996-1997)

Projekt Nightwish byl myšlenkou Tuomase Holopainena (viz dokument 'End Of Innocence'), kterého tato věc napadla po jedné noci strávené s přáteli u táboráku. Skupina byla založena krátce poté, v červenci 1996. Holopainen... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Nightwish 1997 Nightwish - Angels Fall First
hodnocení/rating Nightwish - Angels Fall First
1/3
recenze/hodnocení
Nightwish 1998 Nightwish - Oceanborn
hodnocení/rating Nightwish - Oceanborn
2/3
recenze/hodnocení
Nightwish 2000 Nightwish - Wishmaster
hodnocení/rating Nightwish - Wishmaster
1/2
recenze/hodnocení
Nightwish 2001 Nightwish - From Wish to Eternity - Live (DVD)
hodnocení/rating Nightwish - From Wish to Eternity - Live (DVD)
0/1
recenze/hodnocení
Nightwish 2002 Nightwish - Century Child
hodnocení/rating Nightwish - Century Child
1/2
recenze/hodnocení
Nightwish 2004 Nightwish - Once
hodnocení/rating Nightwish - Once
2/6
recenze/hodnocení
Nightwish 2007 Nightwish - Dark Passion Play
hodnocení/rating Nightwish - Dark Passion Play
1/2
recenze/hodnocení
Nightwish 2007 Nightwish - End of An Era -Live (DVD)
hodnocení/rating Nightwish - End of An Era -Live (DVD)
1/4
recenze/hodnocení
Nightwish 2011 Nightwish - Imaginaerum
hodnocení/rating Nightwish - Imaginaerum
3/7
recenze/hodnocení
Nightwish 2012 Nightwish - Imaginaerum: The Score
hodnocení/rating Nightwish - Imaginaerum: The Score
0/0
recenze/hodnocení
Nightwish 2015 Nightwish - Endless Forms Most Beautiful
hodnocení/rating Nightwish - Endless Forms Most Beautiful
0/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000