Nicholls, Billy

Vlastným menom William Nicholls Jr. Narodený v Londýne 15. februára 1949. Pomerne známy spevák, producent, skladateľ a zvukový režisér. Od psychadélie cez rock až po progress komponoval všeličo a jeho piesne sa preslávili v podaní iných interpretov.
Ako 19 ročný skomponoval a s členmi Small Faces nahral album Would you believe, čo mala byť akási britká britská odpoveď na Pet Sounds od Beach Boys. Osud však chcel ináč a napriek nespornej kvalite tohto diela sa vytlačilo len 100 reklamných výliskov LP a potom pre nedostatok financií sa album odložil do police kde ostal až do CD vydania v roku 1998.
Billyho to neodradilo a stal sa pojmom i napriek tomu že svoj debut už neprekonal.
V 90tych rokoch bol chvíľku i členom koncertnej... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Nicholls, 1968 Nicholls, Billy - Would you Believe
hodnocení/rating Nicholls, Billy - Would you Believe
1/1
recenze/hodnocení
Nicholls, 1974 Nicholls, Billy - Love Songs
hodnocení/rating Nicholls, Billy - Love Songs
0/0
recenze/hodnocení
Nicholls, 1977 Nicholls, Billy - White Horse
hodnocení/rating Nicholls, Billy - White Horse
0/0
recenze/hodnocení
Nicholls, 1990 Nicholls, Billy - Under One Banner
hodnocení/rating Nicholls, Billy - Under One Banner
0/0
recenze/hodnocení
Nicholls, 2000 Nicholls, Billy - Snapshot
hodnocení/rating Nicholls, Billy - Snapshot
0/0
recenze/hodnocení
Nicholls, 2001 Nicholls, Billy - Penumbra Moon
hodnocení/rating Nicholls, Billy - Penumbra Moon
0/0
recenze/hodnocení
Nicholls, 2001 Nicholls, Billy - Still Entwined
hodnocení/rating Nicholls, Billy - Still Entwined
0/0
recenze/hodnocení
Nicholls, 2005 Nicholls, Billy - Forever's No Time At All
hodnocení/rating Nicholls, Billy - Forever's No Time At All
0/0
recenze/hodnocení
Nicholls, 2008 Nicholls, Billy - Rosslyn Road
hodnocení/rating Nicholls, Billy - Rosslyn Road
0/0
recenze/hodnocení
Nicholls, 2011 Nicholls, Billy - Meher Baba Album
hodnocení/rating Nicholls, Billy - Meher Baba Album
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000