Nice, The

The Nice bola progresívna rocková skupina z Anglicka, známa prelínaním rocku, jazzu a klasickej hudby. Najznámejšía je tým, že bola predchodcom super tria Emerson, Lake & Palmer. The Nice tvorili Keith Emerson (klávesy), Lee Jackson (basgitara, spev), Brian Davison (bicie) a David O'List (gitara).
Iróniou bolo, že v máji 1967 sa sformovali ako sprievodná skupina pre soulovú speváčku z Ameriky, P.P.Arnold (pozn.: Rodné meno Patricia Ann Cole, nar. 3.10.1946 v Los Angeles. Mala väčší úspech vo Veľkej Británii ako v USA. S cover verziou hitu Cat Stevensa "The First Cut Is The Deepest" sa r.1967 dostala do rebríčka UK Top 20).

Keith Emerson (klávesy) hral predtým v skupine Gary Farr & The T-Bones a novú rytmickú sekciu tvorili Lee... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Nice, 1967 Nice, The - The Thoughts of Emerlist Davjack
hodnocení/rating Nice, The - The Thoughts of Emerlist Davjack
3/5
recenze/hodnocení
Nice, 1968 Nice, The - Ars Longa Vita Brevis
hodnocení/rating Nice, The - Ars Longa Vita Brevis
1/2
recenze/hodnocení
Nice, 1969 Nice, The - Nice ( Everything As Nice As Mother Makes It)
hodnocení/rating Nice, The - Nice ( Everything As Nice As Mother Makes It)
1/2
recenze/hodnocení
Nice, 1970 Nice, The - Five Bridges
hodnocení/rating Nice, The - Five Bridges
2/2
recenze/hodnocení
Nice, 1971 Nice, The - Elegy
hodnocení/rating Nice, The - Elegy
1/1
recenze/hodnocení
Nice, 2003 Nice, The - Vivacitas - Live at Glasgow 2002
hodnocení/rating Nice, The - Vivacitas - Live at Glasgow 2002
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000