Newman, Randy

Americký písničkář, pianista, textař, skladatel filmové hudby se narodil v roce 1943 v Los Angeles a pochází z muzikantské rodiny. Randy Newman vystudoval kompozici na University of California. V 17 letech začal psát texty pro zpěváky pop music. Hudebně čerpá z americké tradice (country, blues, jazz...). S postupem sedmdesátých let začíná používat syntezátory a nástrojové obsazení klasických rockových kapel. Upravené verze jeho písní mají v repertoáru hudebníci jako Joe Cocker, Tom Jones, Paul Simon, Ray Charles. Od 80. let skládá filmovou hudbu. Za hudbu k Formanovu filmu Ragtime byl nominován na Oscara. Je autorem hudby k mnoha filmům. Na albu Little Criminals z roku 1977 se podílel John Lennon a členové kapely Eagles.

Tvorba... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Newman, 1968 Newman, Randy - Randy Newman
hodnocení/rating Newman, Randy - Randy Newman
0/0
recenze/hodnocení
Newman, 1970 Newman, Randy - 12 Songs
hodnocení/rating Newman, Randy - 12 Songs
0/1
recenze/hodnocení
Newman, 1972 Newman, Randy - Sail Away
hodnocení/rating Newman, Randy - Sail Away
0/1
recenze/hodnocení
Newman, 1974 Newman, Randy - Good Old Boys
hodnocení/rating Newman, Randy - Good Old Boys
0/0
recenze/hodnocení
Newman, 1977 Newman, Randy - Little Criminals
hodnocení/rating Newman, Randy - Little Criminals
0/0
recenze/hodnocení
Newman, 1979 Newman, Randy - Born Again
hodnocení/rating Newman, Randy - Born Again
0/1
recenze/hodnocení
Newman, 1983 Newman, Randy - Trouble in Paradise
hodnocení/rating Newman, Randy - Trouble in Paradise
0/0
recenze/hodnocení
Newman, 1988 Newman, Randy - Land of Dreams
hodnocení/rating Newman, Randy - Land of Dreams
0/0
recenze/hodnocení
Newman, 1995 Newman, Randy - Randy Newman´s Faust
hodnocení/rating Newman, Randy - Randy Newman´s Faust
0/0
recenze/hodnocení
Newman, 1999 Newman, Randy - Bad Love
hodnocení/rating Newman, Randy - Bad Love
0/0
recenze/hodnocení
Newman, 2008 Newman, Randy - Harps and Angels
hodnocení/rating Newman, Randy - Harps and Angels
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000