New York Dolls

(1971-77, 2004-)

Kapela The New York Dolls vznikla v New Yorku (překvapivě) v roce 1971 a to ve složení David Johansen (zpěv), Johnny Thunders (kytara), Rick Rivets (kytara, byl ale záhy nahrazen Sylvain Sylvainem), Arthur „Killer“ Kane (basa) a Billy Murcia (bicí) a už během roku 1972 si získala značnou popularitu a nálepku kultovní kapely. Ovšem vzhledem ke kontroverznímu pojetí hudby a vizáže byla skupina nahrávacími společnostmi přehlížena.

Kapele se ale podařilo vyrazit na britské turné na kterém však došlo k smrti udušením bubeníka Murcii, když ho po alkoholo-drogovém večírku groupies naložili do vany a nalili mu do krku kávu. Náhradníkem se stal Jerry Nolan.

Kapela debutovala v roce 1973 s... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

New 1973 New York Dolls - New York Dolls
hodnocení/rating New York Dolls - New York Dolls
0/1
recenze/hodnocení
New 1974 New York Dolls - Too Much Too Soon
hodnocení/rating New York Dolls - Too Much Too Soon
0/0
recenze/hodnocení
New 2006 New York Dolls - One Day It Will Please Us to Remember Even This
hodnocení/rating New York Dolls - One Day It Will Please Us to Remember Even This
0/0
recenze/hodnocení
New 2009 New York Dolls - Cause I Sez So
hodnocení/rating New York Dolls - Cause I Sez So
0/0
recenze/hodnocení
New 2011 New York Dolls - Dancing Backward in High Heels
hodnocení/rating New York Dolls - Dancing Backward in High Heels
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000