Mr. Big

Mr. Big je rocková kapela z USA založená v roku 1988. Hlavné jadro tvoria skúsení hudobníci ako Eric Martin (spev), Paul Gilbert (gitara), Billy Sheehan (basa) a Pat Torpey (bicie). Skupina je známa tým, že okrem silných melódií tvoria aj kvalitné hudobné aranžmány. Názov si dali podľa klasickej skladby Mr. Big od anglických Free. Majú veľkú fanúšikovskú základňu v Japonsku a väčšina ich albumov tam bolo odmenených platinovou alebo zlatou platňou. Celkove však dosiahli predaj cez sedem miliónov nosičov.

Prvý rovnomenný album Mr. Big (1989) obsahoval energický mix hard-rocku a glam metalu s vyspelými melódiami. V USA obsadil 46. pozíciu a v UK sa zastavil na 60. mieste. O dva roky neskôr vychádza najúspešnejší počin Lean Into... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Mr. 1989 Mr. Big - Mr. Big
hodnocení/rating Mr. Big - Mr. Big
0/0
recenze/hodnocení
Mr. 1991 Mr. Big - Lean Into It
hodnocení/rating Mr. Big - Lean Into It
2/3
recenze/hodnocení
Mr. 1992 Mr. Big - Mr.Big Live
hodnocení/rating Mr. Big - Mr.Big Live
0/0
recenze/hodnocení
Mr. 1993 Mr. Big - Bump Ahead
hodnocení/rating Mr. Big - Bump Ahead
1/1
recenze/hodnocení
Mr. 1996 Mr. Big - Hey Man
hodnocení/rating Mr. Big - Hey Man
1/2
recenze/hodnocení
Mr. 1996 Mr. Big - Big Bigger Biggest: The Best Of Mr. Big
hodnocení/rating Mr. Big - Big Bigger Biggest: The Best Of Mr. Big
0/0
recenze/hodnocení
Mr. 1999 Mr. Big - Get Over It
hodnocení/rating Mr. Big - Get Over It
0/0
recenze/hodnocení
Mr. 2001 Mr. Big - Actual Size
hodnocení/rating Mr. Big - Actual Size
1/1
recenze/hodnocení
Mr. 2009 Mr. Big - Back To Budokan (live)
hodnocení/rating Mr. Big - Back To Budokan (live)
0/0
recenze/hodnocení
Mr. 2009 Mr. Big - Next Time Around: Best Of Mr. Big
hodnocení/rating Mr. Big - Next Time Around: Best Of Mr. Big
0/0
recenze/hodnocení
Mr. 2011 Mr. Big - What If...
hodnocení/rating Mr. Big - What If...
0/0
recenze/hodnocení
Mr. 2014 Mr. Big - ...The Stories We Could Tell
hodnocení/rating Mr. Big - ...The Stories We Could Tell
2/2
recenze/hodnocení
Mr. 2017 Mr. Big - Defying Gravity
hodnocení/rating Mr. Big - Defying Gravity
1/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000