Mountain

Hardrockovou kapelu Mountain založili v roce 1969 kytarista Leslie West (ex-The Vagrants) a basista (a bývalý producent Cream) Felix Pappalardi.
V sestavě s bubeníkem N. D. Smartem a klávesistou Stevem Knightem odehrála čtyři živá vystoupení, načež byl Smart nahrazen Corky Laingem.

Debutové album se stalo zlatým, hlavně díky hardrockové klasice Mississippi Queen. LP Nantucket Sleighride bylo stejně úspěšné, další album - se snahou o progresivitu - bylo propadákem. Po vydání živého alba v roce 1972 se kapela rozpadá.
Pappalardi, jehož sluch byl poškozený přílišnou hlasitostí živých vystoupení Mountain, se vrátil k produkci a Laing se spojil s... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Mountain 1969 Mountain - Mountain [Leslie West]
hodnocení/rating Mountain - Mountain [Leslie West]
1/3
recenze/hodnocení
Mountain 1970 Mountain - Climbing!
hodnocení/rating Mountain - Climbing!
2/4
recenze/hodnocení
Mountain 1971 Mountain - Nantucket Sleighride
hodnocení/rating Mountain - Nantucket Sleighride
3/6
recenze/hodnocení
Mountain 1971 Mountain - Flowers Of Evil
hodnocení/rating Mountain - Flowers Of Evil
1/2
recenze/hodnocení
Mountain 1972 Mountain - The Road Goes Ever On [Live]
hodnocení/rating Mountain - The Road Goes Ever On [Live]
1/1
recenze/hodnocení
Mountain 1973 Mountain - Best Of Mountain
hodnocení/rating Mountain - Best Of Mountain
1/1
recenze/hodnocení
Mountain 1974 Mountain - Twin Peaks
hodnocení/rating Mountain - Twin Peaks
1/1
recenze/hodnocení
Mountain 1974 Mountain - Avalanche
hodnocení/rating Mountain - Avalanche
4/5
recenze/hodnocení
Mountain 1985 Mountain - Go For Your Life
hodnocení/rating Mountain - Go For Your Life
0/0
recenze/hodnocení
Mountain 1996 Mountain - Man's World
hodnocení/rating Mountain - Man's World
0/0
recenze/hodnocení
Mountain 2000 Mountain - Greatest Hits Live! [1974]
hodnocení/rating Mountain - Greatest Hits Live! [1974]
0/0
recenze/hodnocení
Mountain 2002 Mountain - High
hodnocení/rating Mountain - High
1/1
recenze/hodnocení
Mountain 2004 Mountain - Eruption [Live]
hodnocení/rating Mountain - Eruption [Live]
0/0
recenze/hodnocení
Mountain 2005 Mountain - Live at the Fillmore East December 30th and 31st, 1970 [Bootleg]
hodnocení/rating Mountain - Live at the Fillmore East December 30th and 31st, 1970 [Bootleg]
1/1
recenze/hodnocení
Mountain 2007 Mountain - Masters of War
hodnocení/rating Mountain - Masters of War
1/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000