Morphine

Skupinu založil baskytarista a zpěvák Mark Sandman a saxofonista Dana Colley v roce 1990 v Cambridge stát Massachusets. Duo doplnil bubeník Jerome Dupree. Kombinace bluesových a jazzových prvků s tradičními rockovými aranžemi zajistila skupině její neobvyklý sound. Kapela se proslavila Sandmanovým charakteristickým bezstarostným zpěvem, jeho hlubokým hlasem a texty, které často čerpaly z poezie beatnických básníků. Kapela neměla žádného kytaristu, zvuk stál jen na bicích, bariton saxofonu a dvoustrunné slide baskytaře. V roce 1992 vyšlo jejich debutové album s názvem Good na nezávislé značce Accurate/Distortion. Po vydání alba Good odchází bubeník Jerome Dupree, kterého nahrazuje Billy Conway. Po úspěchu debutového alba přecházejí k... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Morphine 1992 Morphine - Good
hodnocení/rating Morphine - Good
0/0
recenze/hodnocení
Morphine 1993 Morphine - Cure For Pain
hodnocení/rating Morphine - Cure For Pain
0/1
recenze/hodnocení
Morphine 1995 Morphine - Yes
hodnocení/rating Morphine - Yes
0/2
recenze/hodnocení
Morphine 1997 Morphine - Like Swimming
hodnocení/rating Morphine - Like Swimming
0/0
recenze/hodnocení
Morphine 2000 Morphine - The Night
hodnocení/rating Morphine - The Night
0/0
recenze/hodnocení
Morphine 2000 Morphine - Bootleg Detroit
hodnocení/rating Morphine - Bootleg Detroit
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000