Mitchell, Joni

Joni Mitchell se narodila (jako Roberta Joan Andersonová) v kanadském státě Alberta. Projevilo se u ní velmi brzy umělecké nadání - nejen hudební, pěvecké, ale i výtvarné a literární. Nějaký čas studovala na univerzitě, ale poté odešla z Kanady do USA... Jméno Mitchell - získala po svém prvním manželovi, se kterým byla krátce sezdaná...
Po delším době se jí podařilo získat nahrávací kontrakt a začala nahrávat první alba. Nesla se ryze ve folkovém duchu. S velkým úspěchem vystoupila na legendárním festivalu Isle Of Wight (1970) a zanedlouho se dostala na špičku zpívajících písničkářek...
Vážím si na ní toho, že z původní "dívky s kytarou" se dokázala přerodit do folkrockové podoby, později do jazzrockové... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Mitchell, 1968 Mitchell, Joni - Song to a Seagull
hodnocení/rating Mitchell, Joni - Song to a Seagull
0/0
recenze/hodnocení
Mitchell, 1969 Mitchell, Joni - Clouds
hodnocení/rating Mitchell, Joni - Clouds
0/1
recenze/hodnocení
Mitchell, 1970 Mitchell, Joni - Ladies of the Canyon
hodnocení/rating Mitchell, Joni - Ladies of the Canyon
0/1
recenze/hodnocení
Mitchell, 1971 Mitchell, Joni - Blue
hodnocení/rating Mitchell, Joni - Blue
3/6
recenze/hodnocení
Mitchell, 1972 Mitchell, Joni - For the Roses
hodnocení/rating Mitchell, Joni - For the Roses
0/0
recenze/hodnocení
Mitchell, 1973 Mitchell, Joni - Court and Spark
hodnocení/rating Mitchell, Joni - Court and Spark
1/1
recenze/hodnocení
Mitchell, 1975 Mitchell, Joni - The Hissing Of Summer Lawns
hodnocení/rating Mitchell, Joni - The Hissing Of Summer Lawns
1/1
recenze/hodnocení
Mitchell, 1976 Mitchell, Joni - Hejira
hodnocení/rating Mitchell, Joni - Hejira
1/1
recenze/hodnocení
Mitchell, 1977 Mitchell, Joni - Don Juan's Reckless Daughter
hodnocení/rating Mitchell, Joni - Don Juan's Reckless Daughter
0/0
recenze/hodnocení
Mitchell, 1979 Mitchell, Joni - Mingus
hodnocení/rating Mitchell, Joni - Mingus
1/3
recenze/hodnocení
Mitchell, 1980 Mitchell, Joni - Shadows And Light
hodnocení/rating Mitchell, Joni - Shadows And Light
1/1
recenze/hodnocení
Mitchell, 1982 Mitchell, Joni - Wild Things Run Fast
hodnocení/rating Mitchell, Joni - Wild Things Run Fast
0/0
recenze/hodnocení
Mitchell, 1985 Mitchell, Joni - Dog Eat Dog
hodnocení/rating Mitchell, Joni - Dog Eat Dog
0/0
recenze/hodnocení
Mitchell, 1988 Mitchell, Joni - Chalk Mark in a Rain Storm
hodnocení/rating Mitchell, Joni - Chalk Mark in a Rain Storm
0/0
recenze/hodnocení
Mitchell, 1991 Mitchell, Joni - Night Ride Home
hodnocení/rating Mitchell, Joni - Night Ride Home
0/1
recenze/hodnocení
Mitchell, 1994 Mitchell, Joni - Turbulent Indigo
hodnocení/rating Mitchell, Joni - Turbulent Indigo
0/0
recenze/hodnocení
Mitchell, 1998 Mitchell, Joni - Taming the Tiger
hodnocení/rating Mitchell, Joni - Taming the Tiger
0/0
recenze/hodnocení
Mitchell, 2000 Mitchell, Joni - Both Sides Now
hodnocení/rating Mitchell, Joni - Both Sides Now
0/0
recenze/hodnocení
Mitchell, 2007 Mitchell, Joni - Shine
hodnocení/rating Mitchell, Joni - Shine
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000