Miriodor

Miriodor je avantgardná progresívna kapela z Kanady. Vo svojej tvorbe využívajú odkazy hnutia Rock In Opposition (RIO) a canterburskej scény. Bola založená v roku 1980 a jednou z ich najväčších inšpirácii je Frank Zappa, popritom aj Henry Cow alebo Univers Zero. Títo Kanaďania predvádzajú svoje virtuózne schopnosti hlavne v rovine kompozičnej a aranžérskej. V ich hudbe sa však objavujú aj improvizačné sekvencie, ktoré vyvažujú veľmi premyslený a abstraktný hudobný koncept. Tradične nechýbajú na spestrenie aj rozličné sláčikové či dychové nástroje.

Prvý album Rencontres z roku 1985 je v podstate zbierkou znovu nahratých demo skladieb z predošlých rokov. Bol distribuovaný vydavateľstvom Chrisa Cutlera Recommended Records a... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Miriodor 1985 Miriodor - Rencontres
hodnocení/rating Miriodor - Rencontres
0/1
recenze/hodnocení
Miriodor 1988 Miriodor - Miriodor
hodnocení/rating Miriodor - Miriodor
0/0
recenze/hodnocení
Miriodor 1991 Miriodor - 3rd Warning (3è Avertissement)
hodnocení/rating Miriodor - 3rd Warning (3è Avertissement)
0/0
recenze/hodnocení
Miriodor 1996 Miriodor - Jongleries Elastiques
hodnocení/rating Miriodor - Jongleries Elastiques
0/1
recenze/hodnocení
Miriodor 2001 Miriodor - Mekano
hodnocení/rating Miriodor - Mekano
0/1
recenze/hodnocení
Miriodor 2005 Miriodor - Parade
hodnocení/rating Miriodor - Parade
0/1
recenze/hodnocení
Miriodor 2009 Miriodor - Avanti!
hodnocení/rating Miriodor - Avanti!
0/1
recenze/hodnocení
Miriodor 2009 Miriodor - Live 89
hodnocení/rating Miriodor - Live 89
0/0
recenze/hodnocení
Miriodor 2013 Miriodor - Cobra Fakir
hodnocení/rating Miriodor - Cobra Fakir
1/2
recenze/hodnocení
Miriodor 2017 Miriodor - Signal 9
hodnocení/rating Miriodor - Signal 9
0/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000