Metheny, Pat

Pat Metheny patrí medzi najlepších jazzových gitaristov. Je originálny, sústavne tvorí
dynamickú hudbu bez žánrového ohraničenia. Zložil viac ako 200 skladieb, počas 30 rokov odohral priemerne 200 koncertov ročne, buď sólo alebo so skupinou Pat Metheny Band. Súčasne patrí medzi jazzových muzikantov, ktorí predávajú svoje albumy v najvyšších počtoch.

PAT (Patrick Bruce) METHENY sa narodil v rodine hudobníkov, 12.augusta 1954 v Kansas City, USA. Začal hrať na trúbku ako 8-ročný a o 4 roky prešiel na gitaru. 15-ročný pravidelne spolupracoval s najlepšími jazzovými muzikantami v Kansas City.
Vo veku teenagera študoval súčasne na University of Miami (spolužiak bol Jack Pastorius) a Berklee. Prvú nahrávku urobil v... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Metheny, 1975 Metheny, Pat - Bright Size Life
hodnocení/rating Metheny, Pat - Bright Size Life
0/1
recenze/hodnocení
Metheny, 1977 Metheny, Pat - Watercolor
hodnocení/rating Metheny, Pat - Watercolor
0/1
recenze/hodnocení
Metheny, 1978 Metheny, Pat - Pat Metheny Group (PMG)
hodnocení/rating Metheny, Pat - Pat Metheny Group (PMG)
1/1
recenze/hodnocení
Metheny, 1979 Metheny, Pat - New Chautauqua
hodnocení/rating Metheny, Pat - New Chautauqua
0/1
recenze/hodnocení
Metheny, 1980 Metheny, Pat - As Falls Wichita, So Falls Wichita Falls
hodnocení/rating Metheny, Pat - As Falls Wichita, So Falls Wichita Falls
0/1
recenze/hodnocení
Metheny, 1980 Metheny, Pat - American Garage (PMG)
hodnocení/rating Metheny, Pat - American Garage (PMG)
1/3
recenze/hodnocení
Metheny, 1980 Metheny, Pat - 80/81
hodnocení/rating Metheny, Pat - 80/81
0/0
recenze/hodnocení
Metheny, 1981 Metheny, Pat - Offramp
hodnocení/rating Metheny, Pat - Offramp
1/1
recenze/hodnocení
Metheny, 1982 Metheny, Pat - Travels (Live) (PMG)
hodnocení/rating Metheny, Pat - Travels (Live) (PMG)
0/1
recenze/hodnocení
Metheny, 1984 Metheny, Pat - Rejoicing (Pat Metheny with Charlie Haden & Billy Higgins)
hodnocení/rating Metheny, Pat - Rejoicing (Pat Metheny with Charlie Haden & Billy Higgins)
0/1
recenze/hodnocení
Metheny, 1984 Metheny, Pat - First Circle (PMG)
hodnocení/rating Metheny, Pat - First Circle (PMG)
1/1
recenze/hodnocení
Metheny, 1984 Metheny, Pat - Jazz Masters - 100 Ans De Jazz - Concert Midem (with B.B. King & Dave Brubeck )
hodnocení/rating Metheny, Pat - Jazz Masters - 100 Ans De Jazz - Concert Midem (with B.B. King & Dave Brubeck )
0/0
recenze/hodnocení
Metheny, 1985 Metheny, Pat - The Falcon And The Snowman (PMG)
hodnocení/rating Metheny, Pat - The Falcon And The Snowman (PMG)
0/0
recenze/hodnocení
Metheny, 1986 Metheny, Pat - Song X
hodnocení/rating Metheny, Pat - Song X
1/1
recenze/hodnocení
Metheny, 1987 Metheny, Pat - Still Life (Talking) (PMG)
hodnocení/rating Metheny, Pat - Still Life (Talking) (PMG)
0/1
recenze/hodnocení
Metheny, 1989 Metheny, Pat - Letter From Home (PMG)
hodnocení/rating Metheny, Pat - Letter From Home (PMG)
0/1
recenze/hodnocení
Metheny, 1990 Metheny, Pat - Question and Answer (with Dave Holland & Roy Haynes)
hodnocení/rating Metheny, Pat - Question and Answer (with Dave Holland & Roy Haynes)
0/1
recenze/hodnocení
Metheny, 1991 Metheny, Pat - Blue Asphalt (Live) (PMG)
hodnocení/rating Metheny, Pat - Blue Asphalt (Live) (PMG)
0/0
recenze/hodnocení
Metheny, 1992 Metheny, Pat - Secret Story
hodnocení/rating Metheny, Pat - Secret Story
1/2
recenze/hodnocení
Metheny, 1993 Metheny, Pat - Unity Village (Liive)
hodnocení/rating Metheny, Pat - Unity Village (Liive)
0/0
recenze/hodnocení
Metheny, 1993 Metheny, Pat - The Road to You (Live) (PMG)
hodnocení/rating Metheny, Pat - The Road to You (Live) (PMG)
0/1
recenze/hodnocení
Metheny, 1993 Metheny, Pat - The Pat Metheny Group In Concert (Live) (PMG)
hodnocení/rating Metheny, Pat - The Pat Metheny Group In Concert (Live) (PMG)
0/0
recenze/hodnocení
Metheny, 1994 Metheny, Pat - Zero Tolerance for Silence
hodnocení/rating Metheny, Pat - Zero Tolerance for Silence
0/0
recenze/hodnocení
Metheny, 1995 Metheny, Pat - We Live Here (PMG)
hodnocení/rating Metheny, Pat - We Live Here (PMG)
0/0
recenze/hodnocení
Metheny, 1996 Metheny, Pat - Quartet
hodnocení/rating Metheny, Pat - Quartet
1/2
recenze/hodnocení
Metheny, 1996 Metheny, Pat - The Sign of 4 (Live)
hodnocení/rating Metheny, Pat - The Sign of  4 (Live)
0/0
recenze/hodnocení
Metheny, 1997 Metheny, Pat - Imaginary Day (PMG)
hodnocení/rating Metheny, Pat - Imaginary Day (PMG)
0/3
recenze/hodnocení
Metheny, 1997 Metheny, Pat - Beyond the Missouri Sky (with Charlie Haden)
hodnocení/rating Metheny, Pat - Beyond the Missouri Sky (with Charlie Haden)
0/1
recenze/hodnocení
Metheny, 1999 Metheny, Pat - All the Things You Are
hodnocení/rating Metheny, Pat - All the Things You Are
0/0
recenze/hodnocení
Metheny, 1999 Metheny, Pat - Jim Hall & Pat Metheny
hodnocení/rating Metheny, Pat - Jim Hall & Pat Metheny
1/2
recenze/hodnocení
Metheny, 1999 Metheny, Pat - A Map of the World
hodnocení/rating Metheny, Pat - A Map of the World
0/1
recenze/hodnocení
Metheny, 2000 Metheny, Pat - Pat Metheny Trio
hodnocení/rating Metheny, Pat - Pat Metheny Trio
0/0
recenze/hodnocení
Metheny, 2000 Metheny, Pat - Trio Live
hodnocení/rating Metheny, Pat - Trio Live
0/0
recenze/hodnocení
Metheny, 2002 Metheny, Pat - Speaking of Now (PMG)
hodnocení/rating Metheny, Pat - Speaking of Now (PMG)
0/1
recenze/hodnocení
Metheny, 2002 Metheny, Pat - Upojenie (with Anna Maria Jopek)
hodnocení/rating Metheny, Pat - Upojenie (with Anna Maria Jopek)
0/1
recenze/hodnocení
Metheny, 2002 Metheny, Pat - Sassy Samba (Past Perfect)
hodnocení/rating Metheny, Pat - Sassy Samba (Past Perfect)
0/0
recenze/hodnocení
Metheny, 2003 Metheny, Pat - One Quiet Night
hodnocení/rating Metheny, Pat - One Quiet Night
0/0
recenze/hodnocení
Metheny, 2005 Metheny, Pat - The Way Up (PMG)
hodnocení/rating Metheny, Pat - The Way Up (PMG)
1/3
recenze/hodnocení
Metheny, 2006 Metheny, Pat - Metheny Mehldau
hodnocení/rating Metheny, Pat - Metheny Mehldau
0/0
recenze/hodnocení
Metheny, 2007 Metheny, Pat - Quartet (with Brad Mehldau)
hodnocení/rating Metheny, Pat - Quartet (with Brad Mehldau)
0/1
recenze/hodnocení
Metheny, 2007 Metheny, Pat - Parallel Universe
hodnocení/rating Metheny, Pat - Parallel Universe
0/0
recenze/hodnocení
Metheny, 2008 Metheny, Pat - Day Trip
hodnocení/rating Metheny, Pat - Day Trip
0/0
recenze/hodnocení
Metheny, 2008 Metheny, Pat - Tokyo Day Trip Live EP (with Ch. McBride and A. Sánchez)
hodnocení/rating Metheny, Pat - Tokyo Day Trip Live EP (with Ch. McBride and A. Sánchez)
0/0
recenze/hodnocení
Metheny, 2009 Metheny, Pat - Quartet Live
hodnocení/rating Metheny, Pat - Quartet Live
0/0
recenze/hodnocení
Metheny, 2010 Metheny, Pat - Orchestrion
hodnocení/rating Metheny, Pat - Orchestrion
1/2
recenze/hodnocení
Metheny, 2011 Metheny, Pat - What's It All About
hodnocení/rating Metheny, Pat - What's It All About
0/1
recenze/hodnocení
Metheny, 2012 Metheny, Pat - Unity Band
hodnocení/rating Metheny, Pat - Unity Band
0/1
recenze/hodnocení
Metheny, 2013 Metheny, Pat - The Orchestrion Project (2CD)
hodnocení/rating Metheny, Pat - The Orchestrion Project (2CD)
0/0
recenze/hodnocení
Metheny, 2013 Metheny, Pat - Tap - John Zorn's Book of Angels Vol. 20
hodnocení/rating Metheny, Pat - Tap - John Zorn's Book of Angels Vol. 20
0/0
recenze/hodnocení
Metheny, 2014 Metheny, Pat - Kin (Pat Metheny Unity Group)
hodnocení/rating Metheny, Pat - Kin (Pat Metheny Unity Group)
0/1
recenze/hodnocení
Metheny, 2015 Metheny, Pat - Pat Metheny - The Unity Sessions (DVD/Blu-ray)
hodnocení/rating Metheny, Pat - Pat Metheny - The Unity Sessions (DVD/Blu-ray)
0/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000