Mercyful Fate


Mercyful Fate jsou dánskou heavy metalovou skupinou z Kodaně, kterou v roce 1981 založil zpěvák King Diamond a kytarista Hank Shermann. Mercyful Fate byli ovlivněn progresivním rockem, hard rockem a nastupujícím heavy metalem. Ve svých textech se zabývaly převážně okultismem a různými podobami víry. K jejich odkazu se začalo postupně hlásit mnoho stylově rozličných souborů ze všech koutů naší planety. Od svého založení skupina vydala sedm studiových alb.
Po několika změnách se ustálila nejpamátnější sestava ve složení King Diamond zpěv, Hank Shermann a Michael Denner kytary, Timi Hansen basa a Kim Ruzz bicí. V tomto uskupení kapela nahrála první dvě studiová alba - 1983 Melissa a 1984 Don't Break the Oath. Pro vnitřní... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Mercyful 1983 Mercyful Fate - Melissa
hodnocení/rating Mercyful Fate - Melissa
1/2
recenze/hodnocení
Mercyful 1984 Mercyful Fate - Don't Break The Oath
hodnocení/rating Mercyful Fate - Don't Break The Oath
0/0
recenze/hodnocení
Mercyful 1993 Mercyful Fate - In The Shadows
hodnocení/rating Mercyful Fate - In The Shadows
0/0
recenze/hodnocení
Mercyful 1994 Mercyful Fate - Time
hodnocení/rating Mercyful Fate - Time
1/3
recenze/hodnocení
Mercyful 1996 Mercyful Fate - Into The Unknown
hodnocení/rating Mercyful Fate - Into The Unknown
0/0
recenze/hodnocení
Mercyful 1998 Mercyful Fate - Dead Again
hodnocení/rating Mercyful Fate - Dead Again
0/0
recenze/hodnocení
Mercyful 1999 Mercyful Fate - 9
hodnocení/rating Mercyful Fate - 9
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje GMMedia.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000