Mercury, Freddie

Zpěváka legendární skupiny Queen netřeba blíže představovat. Freddie, původním jménem Farookh Bulsara, pocházel ze Zanzibaru, většinu života však trávil v Anglii. Vystudoval umění a hrál s řadou kapel (Sour Milk Sea, Wreckage, Ibex). Po rozpadu skupiny Smile (Staffell, May, Taylor) se Roger Taylor, Brian May a Freddie dali dohromady a časem našli i stálého basistu Johna Deacona. Taky vznikli Queen a budoucí legenda byla na světě.

Freddie vlastně začal sólově. Jeho úprvně první počin je singl z roku 1973, vydaný pod pseudonymem "Larry Lurrex". Pak se na dlouhá léta odmlčel a s další, tentokrát již sólovou deskou (Mr. Bad Guy), přišel roku 1985. Největším překvapením se stalo album Barcelona, které nahrál s operní... (celý článek)

 

Audio ukázky

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Mercury, 1973 Mercury, Freddie - Larry Lurex - I Can Hear Music / Goin´ Back
hodnocení/rating Mercury, Freddie - Larry Lurex - I Can Hear Music / Goin´ Back
1/1
recenze/hodnocení
Mercury, 1985 Mercury, Freddie - Mr. Bad Guy
hodnocení/rating Mercury, Freddie - Mr. Bad Guy
1/1
recenze/hodnocení
Mercury, 1988 Mercury, Freddie - Barcelona
hodnocení/rating Mercury, Freddie - Barcelona
1/1
recenze/hodnocení
Mercury, 1992 Mercury, Freddie - The Album
hodnocení/rating Mercury, Freddie - The Album
1/1
recenze/hodnocení
Mercury, 2000 Mercury, Freddie - The Solo Collection (12CD)
hodnocení/rating Mercury, Freddie - The Solo Collection (12CD)
1/1
recenze/hodnocení
Mercury, 2006 Mercury, Freddie - Lover of Life, Singer of Songs
hodnocení/rating Mercury, Freddie - Lover of Life, Singer of Songs
1/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000