McLaughlin, John

John McLaughlin je jazzrockový a jazzový kytarový virtuos narozený v Anglii, ale přestěhovaný do USA.
Kytarový reformátor, progresivní hudební vizionář. Tím, čím byl Jimi Hendrix v šedesátých letech nezastupitelnou kytarovou veličinou, tím byl v odlišném pojetí John McLaughlin v sedmdesátých letech. Učil se na kytaristech klasického jazzového pojetí, prošel britským rhythm and blues, spolupracoval s varhaníkem a saxofonistou Grahamem Bondem. Objevil se ve skupině Lifetime. Hudebně důležitá pro rozvoj jeho kariéry byla spolupráce na albech s legendárním Milesem Davisem. Natočil sólová alba progresívního jazzu a na základě zajímavého kontraktu ze CBS se rozhodl vytvořit vlastní skupinu - Mahavishnu Orchestra. Významný kvintet... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

McLaughlin, 1969 McLaughlin, John - Extrapolation
hodnocení/rating McLaughlin, John - Extrapolation
1/2
recenze/hodnocení
McLaughlin, 1970 McLaughlin, John - Where Fortune Smiles
hodnocení/rating McLaughlin, John - Where Fortune Smiles
0/0
recenze/hodnocení
McLaughlin, 1970 McLaughlin, John - Devotion
hodnocení/rating McLaughlin, John - Devotion
0/1
recenze/hodnocení
McLaughlin, 1971 McLaughlin, John - My Goals Beyond
hodnocení/rating McLaughlin, John - My Goals Beyond
1/2
recenze/hodnocení
McLaughlin, 1976 McLaughlin, John - Shakti with John McLaughlin
hodnocení/rating McLaughlin, John - Shakti with John McLaughlin
0/0
recenze/hodnocení
McLaughlin, 1977 McLaughlin, John - Electric Guitarist
hodnocení/rating McLaughlin, John - Electric Guitarist
1/1
recenze/hodnocení
McLaughlin, 1977 McLaughlin, John - Shakti with John McLaughlin– Natural Elements
hodnocení/rating McLaughlin, John - Shakti with John McLaughlin– Natural Elements
0/0
recenze/hodnocení
McLaughlin, 1977 McLaughlin, John - Shakti with John McLaughlin – A Handful Of Beauty
hodnocení/rating McLaughlin, John - Shakti  with John McLaughlin – A Handful Of Beauty
0/0
recenze/hodnocení
McLaughlin, 1979 McLaughlin, John - Electric Dreams
hodnocení/rating McLaughlin, John - Electric Dreams
1/2
recenze/hodnocení
McLaughlin, 1981 McLaughlin, John - Belo Horizonte
hodnocení/rating McLaughlin, John - Belo Horizonte
0/0
recenze/hodnocení
McLaughlin, 1982 McLaughlin, John - Music Spoken Here
hodnocení/rating McLaughlin, John - Music Spoken Here
0/0
recenze/hodnocení
McLaughlin, 1992 McLaughlin, John - Qué alegria
hodnocení/rating McLaughlin, John - Qué alegria
0/0
recenze/hodnocení
McLaughlin, 1993 McLaughlin, John - Time Remembered: John McLaughlin Plays Bill Evans
hodnocení/rating McLaughlin, John - Time Remembered: John McLaughlin Plays Bill Evans
0/0
recenze/hodnocení
McLaughlin, 1995 McLaughlin, John - After Rain
hodnocení/rating McLaughlin, John - After Rain
0/0
recenze/hodnocení
McLaughlin, 1996 McLaughlin, John - The Promise
hodnocení/rating McLaughlin, John - The Promise
0/0
recenze/hodnocení
McLaughlin, 1997 McLaughlin, John - The Heart Of Things
hodnocení/rating McLaughlin, John - The Heart Of Things
0/0
recenze/hodnocení
McLaughlin, 2003 McLaughlin, John - Thieves And Poets
hodnocení/rating McLaughlin, John - Thieves And Poets
0/0
recenze/hodnocení
McLaughlin, 2006 McLaughlin, John - Industrial Zen
hodnocení/rating McLaughlin, John - Industrial Zen
0/0
recenze/hodnocení
McLaughlin, 2008 McLaughlin, John - Floating Point
hodnocení/rating McLaughlin, John - Floating Point
0/0
recenze/hodnocení
McLaughlin, 2010 McLaughlin, John - To The One (with the 4-th Dimension)
hodnocení/rating McLaughlin, John - To The One (with the 4-th Dimension)
0/0
recenze/hodnocení
McLaughlin, 2015 McLaughlin, John - Black Light
hodnocení/rating McLaughlin, John - Black Light
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000