McIlwaine, Ellen

Americká zpěvačka a slide kytaristka narozená v Nashville (TN) 1.10.1945. Vyrostla v Japonsku, během 60. let začala působit v USA, v 80. letech se usadila v Kanadě.
Ve své tvorbě mísí blues, folk, gospel, východoasijskou melodiku, jazz i reggae. To vše s velmi svéraznou hrou na kytaru, hlasem s úctyhodným rozsahem, technikou i projevem. Kromě vlastní tvorby jí nejsou cizí ani coververze interpretů, jako jsou například Stevie Wonder, Jack Bruce, Steve Winwood, Jimi Hendrix a Issac Hayes. Koncem 60. let vedla psychedelickou skupinu Fear Itself, od 70. let potom pokračuje v sólové kariéře. Spolupracovala například s baskytaristou Jackem Brucem, členem legendárního tria Cream, bluesmanem černé pleti Taj Mahalem a indickým hráčem na tabla Cassiem... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

McIlwaine, 1972 McIlwaine, Ellen - Honky Tonk Angel
hodnocení/rating McIlwaine, Ellen - Honky Tonk Angel
0/0
recenze/hodnocení
McIlwaine, 1973 McIlwaine, Ellen - We the People
hodnocení/rating McIlwaine, Ellen - We the People
0/0
recenze/hodnocení
McIlwaine, 1975 McIlwaine, Ellen - The Real Ellen McIlwaine
hodnocení/rating McIlwaine, Ellen - The Real Ellen McIlwaine
0/0
recenze/hodnocení
McIlwaine, 1978 McIlwaine, Ellen - Ellen McIlwaine
hodnocení/rating McIlwaine, Ellen - Ellen McIlwaine
0/0
recenze/hodnocení
McIlwaine, 1982 McIlwaine, Ellen - Everybody Needs It
hodnocení/rating McIlwaine, Ellen - Everybody Needs It
0/0
recenze/hodnocení
McIlwaine, 1987 McIlwaine, Ellen - Looking for Trouble
hodnocení/rating McIlwaine, Ellen - Looking for Trouble
0/0
recenze/hodnocení
McIlwaine, 1998 McIlwaine, Ellen - Women in (e)motion Festival (Live)
hodnocení/rating McIlwaine, Ellen - Women in (e)motion Festival (Live)
0/0
recenze/hodnocení
McIlwaine, 2000 McIlwaine, Ellen - Spontaneous Combustion (feat. Taj Mahal)
hodnocení/rating McIlwaine, Ellen - Spontaneous Combustion (feat. Taj Mahal)
0/0
recenze/hodnocení
McIlwaine, 2002 McIlwaine, Ellen - Live at Yellow
hodnocení/rating McIlwaine, Ellen - Live at Yellow
0/0
recenze/hodnocení
McIlwaine, 2007 McIlwaine, Ellen - Mystic Bridge
hodnocení/rating McIlwaine, Ellen - Mystic Bridge
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000