McCartney, Paul

James Paul McCartney, MBE se narodil 18. června 1942 v Liverpoolu rodičům s irskými předky (James McCartney a Mary Patricia Mohinová). Společně s bratrem Michaelem (pod pseudonymem Mike McGear se prosadil v komediální hudební skupině The Scaffold) byli vychovávání v katolické víře. Matka zemřela na rakovinu prsu, když bylo Paulovi 13 let. V dětství mu otec koupil první kytaru a jelikož dříve sám hrál na trubku a klavír v jazzové kapele, dával Paulovi první lekce hudby sám. Na škole Liverpool Institute poznal George Harrisona a začali se spolu učit na kytaru (pro zajímavost - Paul je levák a kytaru se zrcadlově nataženými strunami drží krkem na opačnou stranu).

Historie... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

McCartney, 1967 McCartney, Paul - The Family Way
hodnocení/rating McCartney, Paul - The Family Way
0/0
recenze/hodnocení
McCartney, 1970 McCartney, Paul - McCartney
hodnocení/rating McCartney, Paul - McCartney
3/5
recenze/hodnocení
McCartney, 1971 McCartney, Paul - Ram
hodnocení/rating McCartney, Paul - Ram
3/8
recenze/hodnocení
McCartney, 1971 McCartney, Paul - Wings Wild Life
hodnocení/rating McCartney, Paul - Wings Wild Life
2/2
recenze/hodnocení
McCartney, 1973 McCartney, Paul - Red rose speedway
hodnocení/rating McCartney, Paul - Red rose speedway
2/4
recenze/hodnocení
McCartney, 1973 McCartney, Paul - Band on the run
hodnocení/rating McCartney, Paul - Band on the run
4/8
recenze/hodnocení
McCartney, 1975 McCartney, Paul - Venus and Mars
hodnocení/rating McCartney, Paul - Venus and Mars
2/3
recenze/hodnocení
McCartney, 1976 McCartney, Paul - Wings at the speed of sound
hodnocení/rating McCartney, Paul - Wings at the speed of sound
1/1
recenze/hodnocení
McCartney, 1976 McCartney, Paul - Wings over America
hodnocení/rating McCartney, Paul - Wings over America
1/1
recenze/hodnocení
McCartney, 1977 McCartney, Paul - Thrillington
hodnocení/rating McCartney, Paul - Thrillington
0/0
recenze/hodnocení
McCartney, 1978 McCartney, Paul - London town
hodnocení/rating McCartney, Paul - London town
2/2
recenze/hodnocení
McCartney, 1978 McCartney, Paul - Wings greatest
hodnocení/rating McCartney, Paul - Wings greatest
1/1
recenze/hodnocení
McCartney, 1979 McCartney, Paul - Back to the egg
hodnocení/rating McCartney, Paul - Back to the egg
2/2
recenze/hodnocení
McCartney, 1980 McCartney, Paul - McCartney II
hodnocení/rating McCartney, Paul - McCartney II
1/1
recenze/hodnocení
McCartney, 1982 McCartney, Paul - Tug of war
hodnocení/rating McCartney, Paul - Tug of war
1/2
recenze/hodnocení
McCartney, 1983 McCartney, Paul - Pipes of peace
hodnocení/rating McCartney, Paul - Pipes of peace
3/3
recenze/hodnocení
McCartney, 1984 McCartney, Paul - Give my regards to Broad Street
hodnocení/rating McCartney, Paul - Give my regards to Broad Street
2/3
recenze/hodnocení
McCartney, 1986 McCartney, Paul - Press to play
hodnocení/rating McCartney, Paul - Press to play
1/1
recenze/hodnocení
McCartney, 1987 McCartney, Paul - All the best
hodnocení/rating McCartney, Paul - All the best
1/1
recenze/hodnocení
McCartney, 1988 McCartney, Paul - CHOBA B CCCP
hodnocení/rating McCartney, Paul - CHOBA B CCCP
0/0
recenze/hodnocení
McCartney, 1989 McCartney, Paul - Flowers in the dirt
hodnocení/rating McCartney, Paul - Flowers in the dirt
2/2
recenze/hodnocení
McCartney, 1990 McCartney, Paul - Tripping the live fantastic
hodnocení/rating McCartney, Paul - Tripping the live fantastic
0/1
recenze/hodnocení
McCartney, 1991 McCartney, Paul - Paul McCartney unplugged
hodnocení/rating McCartney, Paul - Paul McCartney unplugged
0/1
recenze/hodnocení
McCartney, 1991 McCartney, Paul - Paul McCartney's Liverpool oratorio
hodnocení/rating McCartney, Paul - Paul McCartney's Liverpool oratorio
0/1
recenze/hodnocení
McCartney, 1993 McCartney, Paul - Off the ground
hodnocení/rating McCartney, Paul - Off the ground
1/2
recenze/hodnocení
McCartney, 1993 McCartney, Paul - Paul is live
hodnocení/rating McCartney, Paul - Paul is live
0/1
recenze/hodnocení
McCartney, 1994 McCartney, Paul - Strawberries oceans ships forest
hodnocení/rating McCartney, Paul - Strawberries oceans ships forest
0/0
recenze/hodnocení
McCartney, 1997 McCartney, Paul - Flaming pie
hodnocení/rating McCartney, Paul - Flaming pie
4/6
recenze/hodnocení
McCartney, 1997 McCartney, Paul - Paul McCartney's standing stone
hodnocení/rating McCartney, Paul - Paul McCartney's standing stone
0/0
recenze/hodnocení
McCartney, 1998 McCartney, Paul - (The Fireman) - Rushes
hodnocení/rating McCartney, Paul - (The Fireman) - Rushes
0/0
recenze/hodnocení
McCartney, 1999 McCartney, Paul - Run devil run
hodnocení/rating McCartney, Paul - Run devil run
0/0
recenze/hodnocení
McCartney, 1999 McCartney, Paul - Working classical
hodnocení/rating McCartney, Paul - Working classical
0/0
recenze/hodnocení
McCartney, 1999 McCartney, Paul - Live at the Cavern Club
hodnocení/rating McCartney, Paul - Live at the Cavern Club
0/0
recenze/hodnocení
McCartney, 2000 McCartney, Paul - Liverpool Sound Collage
hodnocení/rating McCartney, Paul - Liverpool Sound Collage
0/0
recenze/hodnocení
McCartney, 2001 McCartney, Paul - Wingspan (hits and history)
hodnocení/rating McCartney, Paul - Wingspan (hits and history)
1/1
recenze/hodnocení
McCartney, 2001 McCartney, Paul - Driving rain
hodnocení/rating McCartney, Paul - Driving rain
1/2
recenze/hodnocení
McCartney, 2002 McCartney, Paul - Back in the U.S. - live 2002
hodnocení/rating McCartney, Paul - Back in the U.S. - live 2002
0/0
recenze/hodnocení
McCartney, 2002 McCartney, Paul - Back In The U.S. Concert Film (DVD)
hodnocení/rating McCartney, Paul - Back In The U.S.   Concert Film    (DVD)
0/0
recenze/hodnocení
McCartney, 2003 McCartney, Paul - Back In The World Live
hodnocení/rating McCartney, Paul - Back In The World  Live
0/0
recenze/hodnocení
McCartney, 2005 McCartney, Paul - Chaos and creation in the backyard
hodnocení/rating McCartney, Paul - Chaos and creation in the backyard
3/4
recenze/hodnocení
McCartney, 2005 McCartney, Paul - Twin Freaks
hodnocení/rating McCartney, Paul - Twin Freaks
1/1
recenze/hodnocení
McCartney, 2006 McCartney, Paul - Ecce Cor Meum
hodnocení/rating McCartney, Paul - Ecce Cor Meum
0/0
recenze/hodnocení
McCartney, 2007 McCartney, Paul - Memory almost full
hodnocení/rating McCartney, Paul - Memory almost full
0/1
recenze/hodnocení
McCartney, 2008 McCartney, Paul - electric arguments
hodnocení/rating McCartney, Paul - electric arguments
1/1
recenze/hodnocení
McCartney, 2011 McCartney, Paul - Ocean´s Kingdom
hodnocení/rating McCartney, Paul - Ocean´s Kingdom
0/0
recenze/hodnocení
McCartney, 2012 McCartney, Paul - Kisses on the bottom
hodnocení/rating McCartney, Paul - Kisses on the bottom
1/1
recenze/hodnocení
McCartney, 2013 McCartney, Paul - New
hodnocení/rating McCartney, Paul - New
0/3
recenze/hodnocení
McCartney, 2016 McCartney, Paul - Pure McCartney
hodnocení/rating McCartney, Paul - Pure McCartney
0/2
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000