Mays Lyle

Lyle Mays je americký skladateľ a hráč na klávesové nástroje, venuje sa predovšetkým jazzu a fusion.

Narodil sa 27.11.1953 v Wausakee (Wisconsin, USA). Najviac sa preslávil v spolupráci s Patom Methenym a ich Pat Metheny Group (PMG). Skladali fakticky spolu a Mays aranžoval takmer všetku hudbu skupiny.

Mays mal od detstva štyri hlavné záujmy: šach, matematiku, architektúru a hudbu. Hudobné vlohy zdedil po oboch rodičoch. Matka hrala na klavíri a otec na gitaru. Hru na klavír začal študovať u pani Rose Barron. Vždy keď splnil predpísaný obsah hodín na klavíri, umožnila mu precvičovať improvizáciu. Ako 9-ročný hral na organe, na svadbe príbuzných. Vo veku 14 rokov začal hrať pravidelne na organe v kostole.
Na... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Mays 1986 Mays Lyle - Lyle Mays
hodnocení/rating Mays Lyle - Lyle Mays
0/0
recenze/hodnocení
Mays 1988 Mays Lyle - Street Dreams
hodnocení/rating Mays Lyle - Street Dreams
0/0
recenze/hodnocení
Mays 1993 Mays Lyle - Fictionary
hodnocení/rating Mays Lyle - Fictionary
0/0
recenze/hodnocení
Mays 1993 Mays Lyle - The Ludwigsburg Concert (Lyle Mays Quartet)
hodnocení/rating Mays Lyle - The Ludwigsburg Concert (Lyle Mays Quartet)
0/0
recenze/hodnocení
Mays 2000 Mays Lyle - Solo Improvisations For Expanded Piano
hodnocení/rating Mays Lyle - Solo Improvisations For Expanded Piano
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000